F1: Hamilton az élen, csúnyán lemaradt a Red Bull Barcelonában
Formula–1 2021: Spanyol Nagydíj – 2. szabadedzés

A két Mercedes zárt az élen a Formula–1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésen, a Red Bullnak azonban nem jött ki a lépés az időmérős szimulációk során – így Max Verstappenék épp csak befértek a legjobb tíz közé.

m266402.jpg

Zavartalan körülmények között folytatódhatott az F1-esek felkészülése a hétvégi Spanyol Nagydíjra. Az újabb 60 perces tréning folyamán csupán egyetlen virtuális biztonsági autós szakasz akasztotta meg a körözést, még az első percekben, amikor Carlos Sainz Ferrarijáról tört le néhány darab, amikor leszélesítette a pályát a 9-es kanyarnál.

Hasonlóan a délelőtti, első gyakorláshoz, Mercedes-elsőség születetett a köridőket tekintve, ám ezúttal Lewis Hamilton részéről. A hétszeres világbajnok brit versenyző 1:18.170-es idővel bizonyult a legjobbnak, valamivel több mint megelőzve a délelőtti edzést élen záró Valtteri Bottast, míg a harmadik helyen Charles Leclerc bukkant fel a Ferrarival, nyomában az újra jól muzsikáló Alpine-okkal és AlphaTaurikkal.

Esteban Ocon, Fernando Alonso, Pierre Gasly és Cunoda Juki mögött Leclerc csapattársa, Carlos Sainz végzett, a két Red Bull pedig csak a 9-10. helyen zárta a pénteki napot. Jóllehet, az időmérőszimuláció nem alakult jól a silverstone-iaknak, Max Verstappen bele is hibázott a körébe, majd az edzés végén újra megsérült az első szárny a holland autóján – vélhetően ugyanúgy a 7-8-as kanyarkombináció a ludas, csakúgy, mint délelőtt.

Legközelebb szombaton délben lép pályára a királykategória, előtte még megrendezik a Formula–3-asok 10:35-kor kezdődő, első sprintversenyét, amit szintén élőben közvetít az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9616525696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása