F1-es betétfutamon láthatjuk a hétvégén Keszthelyi Vivient

A hétvégén mutatkozik be az Euroformula Openben a korábban a W Seriesben is megfordult Keszthelyi Vivien. A Team Motopark magyar versenyzője leszögezte, az első hétvégén a tapasztalatgyűjtés és a tanulás a cél, éppúgy, mint a szezon első felében.

keszthelyi-_vivien_f3_euroformula-open_barcelona_teszt_magyar-pilota_7.jpg

Március végén derült ki, hogy első magyar versenyzőként mutatkozik be Keszthelyi Vivien az Euroformula Openben. A debreceni pilótahölgy a Team Motopark színeiben teljesíti az idei szezont, a sorozat első hétvégéjét pedig a Formula–1-es betétsorozatként tartják a Portugál Nagydíj helyszínén. A múlt héten kétnapos kollektív teszten vett részt Keszthelyi, melynek során új beállításokkal készült az előtte álló kihívásokra.

„Kétségkívül hatalmas lépés ez számomra. Új csapatban, teljesen új szakemberekkel megismerkedve, egy új technikára épülő Formula–3-as autóban fejlődhetek, éppen ezért szeretném a lehető legtöbbet kihozni a felkészülési időszakból, és minél többet tanulni. A tesztek során már a különböző, ez évi szabályoknak megfelelően próbálták a beállításokat a mérnökök. Az idény első részében mindenképpen a gumik viselkedésének megismerését és egykörös tempóra való felkészülést céloztuk meg” – idézi a VRS Sport Group Braking News Motorsportnak eljuttatott közleménye Keszthelyi szavait.

keszthelyi-_vivien_f3_euroformula-open_barcelona_teszt_magyar-pilota_4.JPG

Elmondása szerint nem lesz kis feladat rögtön az első, F1-gyel közös hétvégén bemutatkozni és ennek megfelelően a királykategória szabályrendszeréhez alkalmazkodni. „Ennek ellenére minden tőlem telhetőt megteszek, hogy mindent megismerjek, és felkészüljek Portugáliában a verseny előtti két szabadedzésen. Addig a hét folyamán helyszíni szimulátoros teszteken próbáljuk modellezni az autó viselkedését, miközben a pálya egyedi vonalvezetését is vizsgáljuk, hogy amikor eljön a pillanat, csak a versenyzésre és a gumik viselkedésére összpontosíthassak” – részletezte a 20 éves versenyző, aki célul a tapasztalatszerzést tűzte ki első hétvégéjére.

Arra számít, hogy alsóbb kategóriákban tapasztaltnak számító csapattársaitól, Cameron Dastól és Jak Crawfordtól rengeteget tanulhat majd, hiszen a cél az, hogy egyénileg és csapatként is sikeresek legyenek a kategóriában, és biztos benne, hogy „kölcsönösen segíthetjük majd egymást a szezon folyamán”, de a szezon elején még különböző elvárásokat támasztanak fel hármójukkal szemben.

keszthelyi-_vivien_f3_euroformula-open_barcelona_teszt_magyar-pilota_3.JPG

Az Euroformula Open portimaói programja két pénteki szabadedzéssel kezdődik, majd a folytatásban egy időmérő edzés és nem kevesebb mint három verseny vár a mezőnyre.

FRISSÍTÉS (11:02): A közvetítésekkel kapcsolatban a bajnokság sajtóirodájától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az F1-es jogok miatt egyelőre zavaros a helyzet a portugáliai nyitóhétvége esetében. Normál körülmények között a sorozat weboldalán, angol nyelvű kommentárral lehet követni élőben a versenyeket, továbbá számos csatorna is közvetíti azokat, Magyarországon a DIGI Sport.

A menetrend a következőképpen alakul majd:

2021. április 30., péntek

  • 13:55-14:35: Első szabadedzés
  • 17:25-18:05: Második szabadedzés

2021. május 1., szombat

  • 11:00-11:25: Időmérő edzés
  • 14:25-15:05: Első futam
  • 17:25-18:05: Második futam

2021. május 2., vasárnap

  • 13:15-13:55: Harmadik futam

Fotó: VRS Sport Group

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716513276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása