F1: Rosberg odaszúrt Hamiltonnak, amiért nem gratulált neki

Nico Rosberg elismerte, hogy korábbi csapattársa, az Extreme–E-ben szintén csapatot indító Lewis Hamilton elmulasztotta a gratulációt a szezonnyitón aratott sikerük után.

xp2101_092157_15u7397-2048x2048.jpg

Történelmi első eseményét a múlt hétvégén rendezte meg az Extreme–E, az elektromos tereprali-bajnokság nyitányának a szaúd-arábiai sivatagok adtak otthont. Az első fordulót Nico Rosberg csapata, a Rosberg Xtreme Racing nyerte, a háromszoros ralikrossz-bajnokkal, Johan Kristofferssonnal, valamint Molly Taylor. A második helyen az Andretti csapata, a harmadikon pedig a hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamiltonhoz köthető X44 végzett.

A Formula–1-től és az aktív versenyzéstől 2016-os világbajnoki címe után visszavonuló Rosberg az egyik verseny utáni nyilatkozatában Hamiltonnal élcelődött, amikor arról kérdezték, gratulált-e neki egykori csapattársa. „Nem, valószínűleg nincs meg neki a számom” – felelte röviden a német Sky-nak. Hozzá kell tenni, a jelenleg is aktív, címvédő F1-es pilóta nem is volt jelen a nyitány helyszínén, de nem is vesz részt aktívan a csapat működésében.

xp2101_083536_w6i4223-2048x2048.jpg

„Mégis mennyire menő már, hogy újra egymás ellen versenyzünk, immár csapattulajdonosokként? Szórakoztató, hogy itt folytatódik a párharcunk” – folytatta Rosberg. „Egész hétvégén egymással voltak harcban csapataink, néha az övé állt az élen, néha az enyém. Hatalmas volt a küzdelem, és végül sikerült a magunkra javára eldönteni, ami boldoggá tesz engem, de valószínűleg lesz ennek folytatása a szezon folyamán, és ez ennek az egésznek a szépséges. Remélhetőleg így nagyobb figyelem irányul a sorozatra, és mindarra, amit képvisel, például a klímaváltozás ellen vívott harcunkra.”

A következő fordulót Szenegálban rendezik május végén, amit Rosbergék csapata ötpontos előnyben vár az időmérőt megnyerő Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez páros előtt. Rosberg és Hamilton mellett egy harmadik F1-es világbajnok, Jenson Button is csatlakozott a sorozathoz, aki saját csapatával, Mikaela Åhlin-Kottulinsky csapattársaként a hatodik helyen fejezte be a szezonnyitót.

via F1i.com

Fotó: Colin McMaster, Sam Bloxham / Extreme–E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8116493372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2021.04.08. 19:17:12

Hamilton a korábbi és jelenlegi F1 legvisszataszítóbb figurája.

igazi hős 2021.04.09. 09:46:38

@röf: Ez még akkor sem stimmel, ha csak a versenyzőkre gondolsz. A "legarrogánsabb pöcs" díjért sok versenyző jelentkezhetne, de sehol sincsenek a csapattulajokhoz képest.

nincs1agy 2021.04.09. 10:09:44

Amikor valaki az ősei eladásán hasznot húzó rabszolga-kereskedő nevét viseli. Mint pl. Edvárd Dávids..

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása