Piros zászló a végén, ezredek döntöttek az év első F2-es pole-járól
Formula–2 2021: Bahrein – Időmérő edzés

Mindössze három ezredmásodperccel happolta el Csou Kuan-jü a pole pozíciót Christian Lundgaard elől, így az UNI-Virtuosi kínai versenyzője indulhat az élről a Formula–2-esek bahreini főversenyén.

01_guanyu_zhou_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

Órákkal annak leintését követően vált hivatalossá a Formula–2-esek bahreini időmérőjének végeredménye. Összességében nem volt izgalomban hiány a félórás kvalifikáció után, az Alpine akadémistái feszültek egymásnak a pole pozícióért. Eleinte a délelőtti szabadedzést is az élen záró Felipe Drugovich ugrott az élre, majd az UNI-Virtuosi Racing másik pilótája, Csou Kuan-jü vette át a vezetést.

Hat perccel a vége előtt Robert Svarcman elromló autója miatt a piros zászlók is előkerültek, az orosz azonban annak ellenére sem tudott visszatérni a pályára, hogy a célegyenes elejéről betolták a Prema-Dallarát a boxba. Így az orosz lett az időmérő egyik nagy vesztese, mivel az incidens előtt még az ötödik helyen állt, végül csak a 12. rajthely lett az övé.

Sokáig úgy tűnt tehát, az UNI-Virtuosi Racing párosa bérelheti ki az első sort, ám az utolsó percekben három lila szektorral Christian Lundgaard lett a pole legfőbb várományosa. Az ART Grand Prix dán pilótája ezt követően több kört már nem teljesített, ekkor viszont a másik két Alpine-akadémista még pályán.

Habár többször is megcsúszott alatta az autó, egy őrületes középső szektornak köszönhetően és mindössze három ezredmásodperccel Csoué lett a pole. Még ekkor sem könnyebbülhetett meg, többedmagával ugyanis vizsgálat alá helyezték, amiért nem a hátsó egyenessel párhuzamos boxutcába hajtott a kvalifikáció végén – végül egy megrovással megúszta az esetet.

Lundgaard így visszaszorult a második helyre, Drugovich pedig megtarthatta a harmadik helyét a Williams tesztpilótájaként egy újabb évre megtartott Dan Ticktum (Carlin) előtt. Azonban még eme sorok írásakor sincs kőbe vésve a végeredmény, az ötödik helyezett Jüri Vipset még vizsgálják, a Hitech GP autójának hasmagassága ugyanis nem felelt meg a Technikai Szabályzat 4.3.13-as pontjában leírtaknak.

Jelen állás szerint a Red Bull-támogatott észt pilóta mögött a legjobb újoncként záró Richard Verschoor (MP Motorsport), Jehan Daruvala (Carlin), a regnáló F3-as bajnok Oscar Piastri (Prema), Liam Lawson (Hitech GP) és David Beckmann (Charouz Racing System) alkotja az első tíz sorrendjét. Amennyiben nem változik a sorrend, a szombati első sprintversenyt az újonc Beckmann kezdheti az élről, miután az idei évtől más formátumban rendezik az F2-es és az F3-as hétvégéket: szombaton két sprintversenyből áll a program, míg a főfutamot vasárnap rendezik – ez utóbbin foglalhatja majd el Csou az első rajtkockát.

A szombati sprintfutamokra 11:25-ös és 17:40-es kezdéssel kerül sor, előbbit az M4 Sporton is élőben követhetjük, csakúgy, mint a vasárnapi főversenyt, amit – immár a nyári időszámítás szerint – 12:50-től rendeznek.

FRISSÍTÉS: Jüri Vipset kizárták az időmérő edzésről, így nemhogy elbukja az ötödik helyet az észt ifjonc, de az első sprintversenynek és a főversenynek is csak a mezőny végéről vághat neki. A döntés értelmében Théo Pourchaire kerül a fordított rajtrácsos pole-ba.

Az időmérő edzés végeredménye (TOP-10):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916481110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása