Ketten máris koronavírusosok az F1-ben

Sajtóértesülések szerint az Aston Martinnál produkálták a 2021-es szezon első pozitív tesztjeit.

gp2101_100515_j5a2216.jpg

Idei szezonjának is a koronavírus-járvány szorításában vág neki a Formula–1, miközben a világ számos pontján tombol a harmadik hullám. A Formula.hu helyszíni tudósításából arra lehet következtetni, hogy a tavalyinál lazább a helyzet, továbbra is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket. Az előkészületekkel párhuzamosan megkezdődött, illetve folytatódott a vakcináció – többek között a portál fotósa is megkapta első, egyúttal egyetlen Pfizer-oltását, mivel ősszel már átesett a betegségen –, és ugyan a Formula–1 vezérkara nem akarta elfogadni Bahrein ezzel kapcsolatos felajánlását, önkéntes alapon a mezőny tagjai elkezdhették felvenni az oltást. Az első híresztelések szerint a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull és az AlphaTauri személyzetének zöme is élt a lehetőséggel.

Mindennek ellenére két pozitív esetet is találtak a paddockban, az Aston Martin két szerelője kapta el a koronavírust – írja belső, szóvivői forrásokra hivatkozva a RaceFans. Nem először jelent meg a COVID-19 okozta betegség a silverstone-iaknál: tavaly többek között két (akkori) versenyzőjük, Sergio Pérez és Lance Stroll, valamint a tulajdonos Lawrence Stroll is átesett rajta. Újabb pozitív esetekre nem derült fény, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) erről szóló heti jelentése általában magyar idő szerint a péntek kora esti órákban jelent meg az előző évben.

Fotó: Aston Martin Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316480092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása