F1: Reménykedhet a Ferrari? Komoly javulást ígér a 2021-es autó

Biztató fejleményekről számolt be a Ferrari 2021-es autója kapcsán Mattia Binotto csapatfőnök. A szimulációk alapján sokat javulhatnak az olaszok az egyenesekben.

20075-f1-team-launch-event_1.jpg

Katasztrofális szezont zárt tavaly a Ferrari, a konstruktőri bajnokságban elért hatodik helyük 40 éve nem látott mélypontra süllyesztette a maranellóiakat. Várhatóan idén sem váltják meg a világot, a Ferrari mégis a tavalyinál versenyképesebb szezonban reménykedik, talán nem is annyira alaptalanul. Pénteken autó nélkül tartott bemutatót a Scuderia, az SF21 ugyanis csak a szezon előtti tesztek előtt, március 10-én érkezik, Mattia Binotto biztató hírrel szolgált az idei versenygépről a virtuális eseményen nyilatkozva.

„Rengeteget dolgoztunk az erőforráson és az autó aerodinamikáján, hogy csökkentsük az autó légellenállását. A szimulációink pedig azt mutatják, hogy sokat gyorsulunk majd az egyenesekben. Arra számítok, ezután már nem lesz akkora probléma a tempó, mint eddig volt” – idézi Binotto következtetését a RaceFans. – „Reméljük, versenyképesek leszünk, de ez már csak Bahreinben fog kiderülni. Ez mindig relatív, annak függvénye, mit csinálnak mások. Hiszünk az autónkban, hatékonyabb lesz a tavalyinál.”

„Úgy gondolom, tavaly az volt a legnagyobb probléma, hogy lassúak voltunk az egyenesekben” – mutatott rá a csapatfőnök, aki idén kevesebb versenyen lesz majd jelen, hogy a főhadiszálláson segítse elő a 2022-es előkészületeket. – „Nemcsak a motorerő okozta ezt, hanem a légellenálláson is múlt” – tette hozzá Binotto, az általa megnevezett probléma mégis erősen összefügg azzal, hogy miután a Ferrari lebukott a vélhetően szabálytalan 2019-es motorjával, majd titkos megállapodást kötött az FIA-val, drámaian visszaestek az olaszok motorerő-teljesítményben.

Fotó: Colombo / Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516442250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása