Eldőlt, hol versenyez idén a Ferrari F1-es tesztpilótája

Callum Ilott 2021-ben a GT World Challenge Endurance Cupban fog versenyezni egy Ferrarival.

210269-cgt-iron-lynx-iron-dames-2.jpg

Korábban is tett már rá utalást a Ferrari, hogy valamilyen GT-sorozatban fog szerepelni a Formula–2-es bajnoki címről tavaly épphogy lecsúszó tesztpilótája. Csütörtöki közleményükben megerősítették az olaszok, hogy Callum Ilott a GT World Challenge Endurance Cupban láthatjuk viszont, ahol az Iron Lynx egyik 488 GT3 EVO-ján fog osztozni egy másik akadémistával, Antonio Fuocóval, valamint a sportautózásban már komolyabb tapasztalattal rendelkező Davide Rigonnal.

„Izgatott vagyok amiatt, hogy idén bemutatkozhatok a GT World Challenge Endurance Cup az Iron Lynxszel. Határozottan más lesz, mint amihez eddig hozzászoktam, de ez is része a kihívásnak” – írta Twitter-oldalán Ilott, aki öt versenyen fog indulni így: az első a monzai 3 órás lesz április 18-án, de olyan nevesebb viadalokon is indul, mint a Le Castellet-i 1000 km-es vagy a spái 24 órás.

A 22 éves brit versenyző tavaly három győzelmet szerzett az F2-ben, mindössze 14 ponttal kapott ki Mick Schumachertől, aki négy hét múlva a Haas színeiben ejti meg Formula–1-es bemutatkozását.

Fotó: Andrea Lorenzina / www.xynamic.com (Scuderia Ferrari Press Office)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616440378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása