F1: Újabb radikális átszervezések a Ferrarinál

Folytatja technikai stábja átszervezését a Ferrari, aminek leginkább szemmel látható következménye az lesz, hogy kevesebbet láthatjuk a csapatfőnököt, Mattia Binottót versenyeken.

20048-f1-test-fiorano-day-3-carlos-sainz_1.jpg

Évek óta átszervezés követ átszervezést a Ferrarinál, nincs ez másképp a 2021-es szezon előtt sem: csütörtökön a maranellói istálló számos változást jelentett be a csapat technikai stábjában, ennek részeként például a karosszériarészleg további négy részre osztja (ezek élére Enrico Cardile-t, David Sanchezt, Fabio Montecchit és Diego Iovernót nevezték ki), akárcsak a komplett technikai szektort.

Közvetlenül Mattia Binotto csapatfőnök számára kell majd folyamatosan jelentenie Cardile-nak, a karosszéria-, Enrico Gualtierinek a motor-, Laurent Mekiesnek, a verseny-, valamint Gianmaria Fulgenzinek, aki a beszállítórészleg vezetője lesz. A Formu1a.uno cikke alapján a PlanetF1.com arról ír, a leglényegesebb változás mégis magát Binottót érinti, aki a csapat egykori technikai igazgatójaként úgy döntött, több időt fog tölteni a gyárban, vagyis kevesebbet jár versenyekre.

Binotto a tavalyi év végén is több versenyt kihagyott, az akkori eljárásnak megfelelően ezeken a hétvégén Mekies lesz a helyettes csapatfőnök, aki, mint a fentiekből az kiderült, jelenleg is betölti a sportigazgatói pozíciót. Azonban hamarosan ennek terén is változásra lehet számítani: úgy tudni, Inaki Ruedát nevezik ki majd a posztra, aki emellett továbbra is a stratégiáért felel majd.

Pénteken 14 órától megtartja csapatbemutatóját a Ferrari, míg Charles Leclerc és Carlos Sainz 2021-es autójáról két héttel később, március 10-én fog lehullani a lepel. Az SF21-gyel már másnap pályára gördülhetnek Bahreinben, ennek alapján a maranellóiak még a kollektív tesztsorozat előtt ellőhetik az egyik forgatási napjukat Bahreinben.

Fotó: Colombo / Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116439140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása