F1: Először nyert bajnokságot az Alpine kínai reménysége

Fordulatos szezonzárón nyerte meg az ázsiai Formula–3-as bajnokságot Csou Kuan-jü, az F1-es szuperlicenszhez szükséges 40 pontja viszont így sincs meg.

guanyu-zhou-alpine-uni-virtuosi.jpg

Utolsó hétvégéjét futott a Formula–1-es nagydíjnak is otthont adó abu-dzabi pályán az ázsiai Formula–3-as sorozat mezőnye. Hátrányból várta ugyan az idényzáró hétvégét, de köszönhetően annak, hogy háromból két futamot is megnyert, a harmadikon pedig második lett a harmadik F2-es szezonját kezdő Csou Kuan-jü lett az idei bajnok, 16 ponttal felülmúlva az első teljes F3-as idénye előtt álló Pierre-Louis Chovet-t. Az Alpine Academy kínaija korábban még nem nyert bajnoki címével, mostani elsőségével viszont 18 szuperlicensz-pontot szerzett, vagyis, ha hasonlóan teljesít idén az F1 előszobájában, mint az előző években, az év végén megszerezheti királykategóriás versenyengedélyét.

„Hihetetlen, hogy ázsiai F3-as bajnok vagyok” – nyilatkozta Csou, aki az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett sorozatot az Abu Dhabi Racing by Prema színeiben teljesítette a 15 futamból négyet megnyerve. – „Csapatomnak köszönettel tartozom a kemény munkáért, az utóbbi hetek ugyanis kemények voltak. Nem volt könnyű az sem, hogy 32 pontos hátránnyal érkeztem meg az utolsó fordulóra. Azonban sosem adtam fel, az utolsó versenyig harcoltam és nyertem.”

Csou – aki jó esélyekkel pályázik arra, hogy Kína első Formula–1-es versenyzője legyen – mellett egy másik F2-es pilóta, a Red Bull nevelőprogramjában pallérozódó Jehan Daruvala is a legjobb három között végzett. Szintén ismerősen csenghet Roy Nissany neve: az újabb F2-es évre aláírt Williams-tesztpilóta két dobogós helyezéssel az ötödik lett az összetettben.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916434868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása