Kényszerpályára kerülhet az F3 egyik tavalyi bajnokesélyese

Szomorú fordulatot vehet Logan Sargeant pályafutása azok szempontjából, akik abban reménykedtek, hogy hamarosan újabb amerikai versenyző juthat el az F1-ig. Hiába lett tavaly harmadik az összetettben, anyagi okok miatt a sportautózás felé fordulhat.

logan-sargeant-2020-f3-silverstone.jpg

Az utolsó versenyig harcban volt tavaly a Formula–3-as bajnoki címért Logan Sargeant, négypontos lemaradással végül harmadik lett az összetettben a Prema színeiben. Logikusnak tűnt volna tehát az ő esetében is a szintlépés, az utószezoni teszteken részt is vett a Campos Racing Formula–2-es csapatával, ám Sargeant megerősítette, hogy jelenleg az Egyesült Államokban néz más lehetőségek után, ugyanis nem áll rendelkezésre a szükséges büdzsé ahhoz, hogy fellépjen az F2-be, vagy akár egy újabb szezont teljesítsen a Formula–3-ban.

„Kerestük, mérlegeltük a lehetőségeinket” – nyilatkozta a RACER-nek a 20 éves amerikai. – „Nyilvánvalóan klassz volt, hogy Bahreinben részt vehettem a szezon végi teszten és három napig vezethettem F2-es autót, de még próbáljuk kideríteni, merre haladhatunk tovább a létező legésszerűbb költségvetéssel. Az F2-t határozottan kizárom 2021-re, azzal ugyanis az a probléma, hogy túlságosan magasak lennének a költségek.”

Annak kapcsán mindenképpen érdekes Sargeant kijelentése, hogy az idei évtől mind az F2-ben, mind az F3-ban költségcsökkentő (célzatú) intézkedéseket vezetnek be, ezt szem előtt tartva a két széria külön-külön kíséri majd el a Formula–1 mezőnyét a helyszínékre. Ehhez képest az amerikai úgy látja, hogy többe került a Formula–2-es ülés, mint 2020-ban, minden törekvés ellenére, ez különösen igaz azokra a csapatokra, melyek nem tartoznak a sorozat élvonalába.

002_logan_sargeant_prema_racing_c_formula_motorsport_limited_1.JPG

„Őszintén szólva sosem volt meg a teljes költségvetésünk ehhez” – világított rá a tényekre Sargeant, hozzátéve, hogy egyelőre a sportautózás világában nézelődik, de adott esetben fontolóra venné azt is, hogy az Indy Lightsban, vagyis az IndyCar közvetlen előszobájában. – „Azonban, mint mondtam, meg kell találnunk, mi az, amivel a legjobb helyzetbe hozhatom magamat a meglévő költségvetésünkkel.”

Sargeant szerint az Indy Lights sokkal nagyobb előrelépési lehetőséget biztosít, hiszen köztudott, hogy az első három helyezett tekintélyes pénzdíjazásban részesül, „aki pedig nyer, nagyjából teljes költségvetést kap, bármit is csináljon a következő szezonban”. Úgy fogalmazott: „Nagyon jó azoknak az érkezőknek, akik megérdemlik, hogy némi segítséget kapjanak a továbbiakra nézve. Ugyanakkor, ha jól tudom, a legtöbb hely betelt, de azt hiszem, ez a legtöbb együléses versenysorozatra igaz.”

Gondolatmenetéhez hozzáfűzte, hogy főként az IMSA sportautó-bajnokság és az európai Le Mans-sorozat lehet számára érdekes, mégpedig egy LMP2-es autó volánja mögött.

Fotó: Prema Racing, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816423090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása