Új F1-es csapat a láthatáron

Sajtóhírek szerint egy monacói csapat érdeklődik a Formula–1 iránt.

190040_monaco.jpg

A RaceFans adta hírül, hogy Monaco F1 Racing Team néven újabb csapat csatlakozna a Formula–1 mezőnyéhez. A kezdeményezés mögött Salvatore Gandolfo, a Monaco Increase Management alapítója áll, aki már egy ideje szemez a lehetőséggel. Először 2019-ben jelentette be az üzletember, hogy összefogott a Campos Racinggel, hogy 2021-ben már a mezőny tagjai lehessenek. Habár a költségcsökkentő intézkedések vonzóak voltak Gandolfo számára, a projektet keresztülhúzta a koronavírus-járvány, melynek következtében a legtöbb szabályváltozást 2022-re halasztották.

Tavaly bejelentették, hogy az újonnan érkező csapatoknak 200 millió dollárt kell fizetniük, bizonyítva a többi csapatnak stabil anyagi hátterüket, ezzel együtt pedig azt, hogy nem mennek csődbe néhány éven belül, ahogyan az történt a 2010-ben beszálló alakulatok – a HRT, a Lotus/Caterham és a Virgin/Marussia/Manor – esetében. Az F1 újdonsült vezérigazgatója, Stefano Domenicali viszont bizonyos körülmények esetén hajlandó lenne eltekinteni ettől, mint azt a szakportálnak is nyilatkozta múlt héten – Domenicali ezen kijelentését üdvözölte a Monaco F1 Racing Team közleményében Gandolfo.

„Hiszünk benne, hogy az új F1-es vezérigazgató, Stefano Domenicali kijelentései a belépési díj elengedése kapcsán egy lépést jelent a jó irányba. Értékeljük Stefano és a Nemzetközi Automobil Szövetség nyitott hozzáállását, így készen állunk arra, hogy megtegyük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy jelentkezésünk véglegesítsék” – mondta Gandolfo. A monacói üzletember elképzeléseiben az is jelentős löketet jelent, hogy a csapatnévre a Monacói Autóklub (ACM) is áldását adta, mely a Monacói Nagydíj promótere is egyben.

Úgy tudni, a Monaco F1 Racing Teamben a Ferrari korábbi sportigazgatója, Daniele Audetto is érdekelt, aki legutóbb a Super Aguri ügyvezető igazgatójaként volt érintett a Formula–1-ben. Amikor Gandolfo a Camposszal kooperálva próbált az F1-be jutni, Pascal Wehrlein és Alex Palou voltak a potenciális versenyzők – előbbi idén a Porsche Formula–E-csapatában, míg a spanyol a Chip Ganassi Racing színeiben, az IndyCarban indul.

Jelenleg tíz csapat alkotja a mezőnyt, utoljára a Haas csatlakozott az F1-hez, még 2016-ban.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2216420752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása