Régi-új pályával bővült a Formula–E alakuló naptára

Fél tucat versennyel bővítették a Formula–E 2021-es, a koronavírus-járvány által újratervezett versenynaptárát.

1018364448-lat-20201129-eps7t1_132833_j6i6303_1.jpg

Elsők között a Formula–E számításait írta át a koronavírus-járvány kitartó globális jelenléte, így ahelyett, hogy már két héttel ezelőtt elrajtolt volna a szezon, az első versenyeket február végén Szaúd-Arábiában rendezik, ahol ráadásul rögtön a bajnokság történetének első éjszakai ePrix-jeire kerül sor.

Korábbi ígéretüket tartva a Formula–E szervezői csütörtökön újabb futamokat jelentettek be, így jelenleg nyolc versenyből áll a versenynaptár június elejével bezárólag. A szaúd-arábiai duplát követően Rómába, majd Valenciába és Monacóba látogat a mezőny, utána pedig Marrákesben és a chilei Santiagóban folytatódik a bajnokság, ahol eredetileg rendezték volna a szezonnyitót.

Az újonnan bejelentett pakkból kiemelendő a valenciai forduló, hiszen a mezőny korábban éles versenyhétvége keretében még nem járt a Circuit Ricardo Tormón, viszont megannyi tesztet lebonyolították már a helyszínen. Az is kiderült, hogy április második felében egy új, kifejezetten a Formula–E számára kialakított nyomvonalat fognak használni.

A közleményből az is kiderül, hogy a jelenlegi egészségügyi korlátozások mellett túlságosan komplex szervezést igényelne, így idén a Párizsi ePrix kimarad a versenynaptárból, viszont remélik, hogy 2022-ben visszatérhet a sorozat a francia fővárosba. A kínai Sanya és a dél-koreai Szöul továbbra sem kapott új időpontot, a versenynaptár fennmaradó részét kora tavasszal hozzák nyilvánosságra.

Így fest jelenleg a Formula–E 2021-es versenynaptára:

  • február 26-27.: Diriyah, Szaúd-Arábia (duplafutamos forduló)
  • április 10.: Róma, Olaszország
  • április 24.: Valencia, Spanyolország
  • május 8.: Monaco, Monte Carlo
  • május 22.: Marrákes, Marokkó
  • június 5-6.: Santiago, Chile (duplafutamos forduló)

Fotó: LAT Images / FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216407030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása