F1: Bajnokot igazolt a Mercedes

Nem akárkivel pótolta a Ferraritól távozó Brendon Leigh-t a Mercedes e-sport csapata: az F1 Esports regnáló bajnokára, Jarno Opmeerre esett a brackley-iek választása.

136711304_10158171923147060_140328778335071415_o.jpg

Folytatódik az őrületes pilótakeringő az F1 Esports Pro Seriesben, melynek kezdeténél Brendon Leigh dobta a követ az állóvízbe azzal, hogy a Ferrarihoz igazolt a 2019-es bajnok David Tonizza mellé. Az első két szezon bajnokának távozására csattanós válasza volt a Mercedesnek, Leigh helyére ugyanis Jarno Opmeert igazolták le, aki tavaly lett bajnok az Alfa Romeóval, Bereznay Dániel csapattársaként.

A 20 éves holland mellett szintén új igazolásként érkezik a csapathoz Dani Moreno, aki előző (és egyben első) évében a McLaren Shadow színeiben versenyzett, méghozzá igen eredményesen: debütáló szezonját a nyolcadik helyen fejezte be. Opmeer és Moreno Bono Huis csapattársai lesznek, viszont egy versenyen csak két versenyzőjét indíthatja a Mercedes, viszont újdonsült e-sportolói már a hétvégén képviselni fogják a brackley-ieket, a 2021-es F1-es szezont megelőző Virtual Grand Prix nevű, mindössze három fordulóból álló kiírásban, melyen várhatóan aktív versenyzők és szupersztárok is részt vesznek.

m256392_1.jpg

Opmeer egyébként azon kevesek egyike, aki úgy érkezett meg az F1 virtuális sorozatában, hogy pályafutását versenyzőként kezdte: holland gokartbajnokként az F4-et és a Formula Renault 2.0-ás sorozatot is megjárta, mielőtt 2019-ben az F1 Esportsban folytatta volna a Renault csapatával. Nyilatkozatában a holland elmondta, hogy várja már a közös munkát, melynek előkészületei egy ideje már zajlottak a színfalak mögött, hiszen a Mercedes virtuális Formula–E-versenyeken is számít majd a szolgálataira.

Fotó: F1 Games from Codemasters / Facebook, Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816404622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása