WTCR: Akár még öt jó évet is érez magában Michelisz

A túraautó-világkupa 2019-es bajnoka szerint ugyanakkor a 2021-es szezon alakulása nagyban függ a vírushelyzettől is, egyik tesztjét el is halasztotta a Hyundai.

_slp4593.jpg

Szakmai szempontból a legrosszabb évem volt pályafutásom során

– kezdte az RTL Klub Reggeli c. műsorának péntek reggeli adásában, ezzel a tavalyi évet a WTCR-ben mindössze a 13. helyen záró Michelisz Norbert arra utalt, gyorsan felismerte, hogy 2020 egy olyan év volt, amikor több időt tölthet otthon a családjával. Elismerte, kétgyermekes családapaként fontosnak tartja a versenyzést, de sokszor az otthon töltött idő még segíti is azt.

A Hyundai versenyzője arról is beszélt, 2019-es bajnoki címe megkönnyítette a tavalyi csalódások áthidalását, ugyanakkor „nagy pofon” volt számára, hogy bajnokként a 15-20. helyen találta magát. „Ennek a gyakorlati része úgy nézett ki, hogy volt egy rosszul sikerült versenyhétvége, hazamentem, és a második puszi után már teljesen ki tudtam kapcsolni” – részletezte. Két kislánya, Mira és Emma már óvodába járnak, és rendszerint Michelisz viszi őket reggelente, míg a felesége, Johanna dolgozik.

A jövőre kikanyarodva hozzátette: „Szeretnék még bajnoki címet nyerni, és van még bennem 3-4-5 jó év.” Május közepén a Hungaroringen rajtol ugyan az idei szezon, Michelisz mégis hozzátette, a 2021-es év nagyban függ a vírushelyzet alakulásától, a szigorodó beutazási korlátozások miatt ugyanis a Hyundai a spanyolországi tesztjét is elhalasztotta.

Viszont a szezonkezdésig így több ideje marad a #nextMICHELISZ utánpótlás-programmal foglalkozni, melyet az Esports WTCR többszörös bajnoka, a korábbi Hankook Racer Cup-induló Báldi Gergő nyert meg, aki teljes szezont teljesíthet a M1RA színeiben. Ami az évet illeti, jó autóban és a tavalyinál jobb teljesítményben reménykedik.

Fotó: Murányi Gábor / SpeedLight Photo Agency (Hungaroring Média)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416392164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása