F1: Verstappen az élen a szahíri időmérő előtt
Formula–1 2020: Szahíri Nagydíj – 3. szabadedzés

Valtteri Bottas ugyan visszavágott a pénteki napot uraló George Russellnek, a Mercedes elveszített a vezetést a bahreini külső pályán. Max Verstappen volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen.

si202012050162_news.jpg

A naplementével párhuzamosan merészkedett pályára a Formula–1 mezőnye a Szahíri Nagydíj harmadik szabadedzésén, amit végül Max Verstappen zárt az élen a Red Bull-lal. A holland, aki az edzés első felében a kemény gumikon próbálkozott, közben pedig egy megforgást is bemutatott a 2-es kanyarnál, a hétvége eddigi legjobb idejét autózta 54.064-gyel, ezzel két tizedet adott a mercedeses Valtteri Bottasnak.

Amíg a finn pénteken szenvedett, addig szombaton George Russell kezdett gyengébben a Mercedesben, a brit a hetedik időt autózta azok után, hogy az első két edzés az ő elsőségével végződött. Bottas mögött Pierre Gasly lett a harmadik az Alpha Taurival, Esteban Ocon pedig újra a negyedik helyen zárt a Renault-val, a mclarenes Lando Norris és a Red Bull-os Alexander Albon előtt. Sergio Pérez, Lance Stroll sorrendben még a két Racing Point, valamint a mclarenes Carlos Sainz fért be a legjobb tíz közé.

Egy ponton már-már biztatónak tűnt a Ferrari teljesítménye, de egyhamar bebizonyosodott, hogy ez csak a beállítások korábbi feltekerésének volt köszönhető. A hajrában ki is csúszó Charles Leclerc-é csak a 12. pozíció lett, Sebastian Vettel sem zárt előrébb a 15. helynél. A négyszeres világbajnoknál ráadásul elővigyázatosságból a motort is ki kellett cserélni. A mezőny két újonca, Pietro Fittipaldi és Jack Aitken a sor végén zártak, de csapattársaikhoz (Kevin Magnussen, Nicholas Latifi) képest nem volt számottevő a lemaradásuk.

A vasárnapi, 87 körös verseny rajtsorrendjéről döntő időmérő edzést 18:00-tól rendezik meg, amit élőben közvetít az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316319556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása