F1: Hamiltoné a pénteki nap Bahreinben
Formula–1 2020: Bahreini Nagydíj – 1-2. szabadedzés

A Mercedes hétszereres világbajnok versenyzője kezdett a legjobban a sivatagban, mindkét pénteki edzést az élen zárta. Délután a piros zászlók is előkerültek, méghozzá egymás után kétszer: előbb Alexander Albon, majd egy pályára tévedt kutya miatt.

m252813.jpg

Miután a két héttel ezelőtti Török Nagydíjon hétszeres világbajnokká koronázták, ott folytatta Lewis Hamilton, ahol Isztambulban abbahagyta: az élen. A brit 1:29.033-mal nyitott a helyi idő szerint a kora délutáni órákban megrendezett első szabadedzésen, mellyel több mint négy tizedmásodpercet adott Valtteri Bottasnak, a harmadik helyen pedig már közel egy másodperc volt Sergio Pérez (Racing Point) lemaradása. A villanyfény mellett tartott második gyakorláson hajszállal bizonyult ennél jobbnak, 1:28.971-es körével csakugyan megnyugtató előnye volt, több mint három tizeddel előzte a Red Bull-os Max Verstappent és Bottast is.

Az első szabadedzés viszonylag nyugodtan zajlott, még Romain Grosjean élte át a legforróbb pillanatokat a középső szektorben, de Charles Leclerc (Ferrari) és Verstappen is megforgott. Ezzel szemben az esti órákban félbe is kellett szakítani a körözést, a célegyenes elején ugyanis Alexander Albon csúnyán falnak vágta a Red Bullt, amivel a thai-brit pilóta vélhetően egy újabb szöget vert be a koporsójába, persze a jövő évi szerződése szempontjából.

Épphogy újraindították az edzést Albon balesete után, újra meglengették a piros zászlókat: egy kutya tévedt a pályára, ahogyan az a legutóbbi hétvégén is előfordult. 

Another dog on track!

Közzétette: WTF1 – 2020. november 27., péntek

A kutya pályára tévedésére reagálva Sebastian Vettel dalra fakadt, a csapatrádión zendített rá a Who Let The Dogs Out című slágerre. A Ferrari teljesítménye láttán azonban már nem lesz sok oka az éneklésre a négyszeres világbajnoknak: noha ő zárt előrébb a vörös autók közül, az is csak egy 11. és egy 12. helyet jelentett számára, Leclerc pedig 12. és 14. idővel zárta a pénteket.

Két tesztpilóta is pályára gördült az első 90 perc folyamán: Robert Kubica Kimi Räikkönen Alfáját, Roy Nissany pedig George Russellt Williamsét vitte pályára. Az egyszeres nagydíjgyőztes lengyel a Ferrarik mögött, a 13. helyen végzett, míg a magyar kötődéssel rendelkező izraeli F2-es versenyző a sor végén, Nicholas Latifitől idejétől bő három tizeddel elmaradva zárt. Csakugyan hozzátartozik a pénteki nap krónikájához, hogy a mezőnynek kötelező jelleggel ki kellett próbálnia a Pirelli 2021-re szánt, új specifikációit.

Szombaton folytatódik az F1-esek programja, délben tartják a harmadik szabadedzést, amit a kvalifikáció követ 15:00-ás kezdéssel. Valamennyi eseményt élőben közvetít az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4016304590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása