WTCR: Négyautós lesz jövőre a Zengő Motorsport?

Az egyéni és a csapatbajnoki világkupagyőzelmet veszi célba jövőre a magyar csapat, amely minden eddiginél több autót indíthat a WTCR-ben.

030139c0bbe04189ce5823c71c3cba8f.jpg

Interjút adott a csapatot támogató MOL oldalának, a molcsapat.hu-nak Zengő Zoltán, aki amellett, hogy részletesen elemezte, értékelte a szezont, a jövőbeli kilátásokra is kitért: elmondta, elképzelhető, hogy jövőre négy autóval tér vissza a Zengő Motorsport, mely nem mellesleg még az aragóniai szezonzáró előtt piacra dobta 2020-as Cupráit.

„Komoly álmokat szövögetünk a következő szezonra. Jelenleg még semmi nem biztos, de könnyen lehet, hogy négyautós csapat leszünk, és azt szeretném, ha rendkívül képzett pilótákkal állnánk rajthoz a következő szezonban”

– nyilatkozta a Zengő Motorsport alapító-csapatfőnöke.

ea0b014e0e44bb71ef478bc40fc3f343_1.jpg

Nemcsak a tervekről, hanem a célokról is említést tett, ezek alapján komoly ambíciókkal várja 2021-et a magyar csapat, a következő idényben már nem a futamgyőzelem, hanem a bajnoki cím a cél.

„Nem kertelek, kimondom: a csapatbajnokságot és a pilóták versenyét is szeretnénk megnyerni, és ahogy most állnak a dolgok, esélyünk is lesz rá. A Zengő Motorsport továbbra is éhes a sikerre, és a 2021-es lebonyolítást sokkal inkább magunkénak érezzük, mint az ideit. Rengeteg munka vár ránk, de nagy céljaink vannak, úgyhogy nem lustálkodhatunk”

– jelentette ki Zengő Zoltán.

Az elmúlt évek legjobb szezonját zárta a túraautó-világkupában a Zengő Motorsport, ahová egy év kihagyás, valamint a koronavírus-járvány miatti költségcsökkentő intézkedések, így az európai versenynaptár bejelentése után tért vissza. Az első aragóniai hétvégén Mikel Azcona a csapat első győzelmét is megszerezte Michelisz Norbert 2015-ös hungaroringi sikere óta, a spanyol az egyéni összetettben az előkelő hetedik helyen zárt. Az ő teljesítményét Zengő Zoltán 9 pontra értékelte, akárcsak a csapat szezonját, a bakancslistás kihívását teljesítő Kismarty-Lechner Gábor 10, a TCR-technikával idén megismerkedő, ennek ellenére már egészen korán, a szezon második felére belendülő Boldizs Bence pedig 8 pontot kapott.

bee257ac5546ae34951a47fc9214e16a.jpg

Az idei év kapcsán Zengő Zoltán elmondta, már idén bajnokesélyesnek látta Azconát, de az autóismerkedéssel és -beállítással, illetve alkatrészbeszerzéssel töltött, gyengébb szezonkezdetet követően ez ellehetetlenült, mivel a szezon előtt nem volt lehetősége a magyar csapatnak az új Cuprákkal tesztelni. A slovakiaringi hétvégétől viszont minden a helyére került. Két legszebb pillanatot is megnevezett az idei évből a csapatfőnök: az egyik Boldizs Bence hungaroringi fordított rajtrácsos pole-ja volt, a másik a már említett Azcona-győzelem.

Fotó: Marc de Mattia, Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316297660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása