A zengős Mikel Azcona Olaszországban is begyűjtött néhány trófeát

A Zengő Motorsport spanyol versenyzője ezúttal az olasz TCR mezőnyének mutatta meg, hogyan kell kesztyűbe dudálni. Újabb két trófeával lett gazdagabb, míg a bajnoki cím sorsa a zöldasztalnál dőlhet el.

azcona_race2_7.jpg

Imolában zárult az elmúlt hétvégén az olasz TCR-bajnokság, és ahogyan a TCR Európa-kupa utolsó fordulóin, itt is felbukkant vendégversenyzőként Mikel Azcona. A Zengő Motorsport spanyol versenyzője ezúttal a Scuderia del Girasole vadonatúj Cupráját vezethette. A WTCR összetett értékelését a 7. helyen záró Azcona a szombati első versenyt a nyolcadik helyről rajtolva nyerte meg, közel hét másodpercet adva a Hondával mögötte befutó Jonathan Giaconnak, harmadikként a hyundai-os Felice Jelminit intették le.

azcona_race1a_5.jpg

A szezon utolsó futamát Azcona kezdhette az élről, és bár a rajtnál elvesztette a vezetést, egy körrel később vissza is szerezte azt. Ezúttal nem tudott számottevő előnyre szert tenni a 24 éves spanyol, de így is tökéletes mérleggel zárta a hétvégét, ezúttal az audis Eric Brigliadorival és a hondás Jacopo Guidettivel lett teljes a dobogó. Még ha mellékesnek is számít, 52 pontjával a 14. helyre zárkózott fel a tabellán.

Ennél izgalmasabb volt a bajnoki címért zajló küzdelem. Sokáig úgy tűnt, hogy Salvatore Tavano harmadjára is bajnok lehet, de annak ellenére, hogy a 20. helyről egyszer hetediknek, egyszer pedig ötödiknek zárkózott fel, nem bizonyult elegendőnek – legalábbis egyelőre. Holtverseny alakult ki a bajnokság élén, de több győzelme révén Eric Brigliadori a bajnok, noha mindkettejüknek 166-166 pontja van.

tavano_gara2_1.jpg

A sportbíróság jövő heti ülése azonban hozhat még fordulatot a Brigliadori-Tavano csatában. Történt ugyanis, hogy fellebbeztek egy korábbi kizárás ellen, és ha annak helytadnak, Jelmini pedig ezáltal visszakapja a misanói első futamon szerzett győzelmét, Brigliadori jár rosszul, mert az egyik elsőségével együtt hat pontot is bukik, míg Tavano csak két ponttal lenne szegényebb – ez esetben a Scuderia del Girasole versenyzője nyerné újra az összetettet.

Fotó: ACI Sport / TCR Italy Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8116296378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása