Újra gokartban a két éve óriásit bukott Robert Wickens

A kanadai versenyző két évvel poconói horrorbukása óta először gokartozhatott.

ellryrpwmaa6ymq.jpg

Már több mint két év eltelt azóta, hogy 2018 augusztusában, az IndyCar poconói versenyén szenvedett súlyos gerincvelősérüléssel, nyak-, síp- és szárkapocscsont-, háti csigolya-, nyak-, kéz-, kar-, könyök és bordatöréssel, valamint tüdőzúzódással járó balesetet Robert Wickens. A DTM-ből érkezett kanadai pilóta az elmúlt két évben rendszeresen dokumentálta közösségi platformjain a rehabilitációs egyes lépéseit, és bízik benne, hogy egy nap még újra lehet profi autóversenyző.

IndyCar: Sokkoló baleset után piros zászlóval szakították félbe a poconói versenyt

Mindössze nyolc körrel a rajtot követően piros zászlóval kellett félbeszakítani az IndyCar idei tizennegyedik versenyét egy tömegbalesetet követően, amelyben a legcsúnyábban Robert Wickens autója rongálódott meg.

Talán meg is valósul a most még álomszerűnek tűnő visszatérés, Wickens ugyanis újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a felépüléséhez vezető úton. Balesete óta először gokartozhatott a Formula Renault 3.5 2011-es bajnoka, igaz, egyelőre egy teljes mértékben kézi hajtású járművel kóstolhatott bele a száguldás élményébe. A lehetőséget néhány héttel ezelőtt kapta a testvére, Trevor Wickens által irányított Prime Powerteamtől kapta. 

Ez egy lenyűgöző lépés afelé, hogy elit szinten térhessek vissza a versenyzéshez. Éhesebb vagyok, mint valaha

– fűzte hozzá a videóhoz a 31 esztendős pilóta.

Fotó: Robert Wickens / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516280172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása