Dupla ezüsttel távozott Kovács Bálint Spanyolországból

Remek eredményekkel zárt kategóriájában a H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint, mindennek fejében bajnoki pontokkal is gazdagodott spanyolországi kiruccanása során.

124577967_3466639126757707_1916184922968550334_o.jpg

Ahogyan az arról az MTI is beszámolt, mindkét futamon a második helyen zárt Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője a spanyol Superbike-bajnokság szezonzáróján, az Open 1000-es kategóriában. A Jerezben rendezett utolsó fordulón a 19 éves motoros a 26 fős mezőnyben olyan ellenfelekkel találkozott, mint többek között az idei MotoE világkupában győztes Jordi Torres, valamint a Superbike-vb korábbi és mostani élversenyzői, Miquel Pons, Leandro Mercado, és Roman Ramos.

Jerezben a Superbike és az Open 1000 géposztály egyszerre volt a pályán, Kovács a 15. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, és szombaton az összetett sorrendben 12., vasárnap pedig 10. lett, így 10 bajnoki pontot szerzett. Saját kategóriájában csak a géposztály bajnoka, Daniel Saez előzte meg.

A vasárnappal sokkal elégedettebb vagyok, elsősorban azért, mert két másodperccel gyorsabb köröket tudtam futni, mint szombaton. Fel tudtuk mérni, hogy egy ilyen erős mezőnyben mekkora távolságra vagyok az élmenőktől, ez pedig egy jó alap a jövő évi folytatásra

– nyilatkozta az MTI-nek a cseh New2Project Yamaha R1-esével versenyző Kovács, aki az idén az Alpok-Adria Bajnokság csonka szezonjában a Superbike géposztály élén zárt, valamint a cseh bajnokságban második lett.

Fotó: H-Moto Team / Facebook

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9616281136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása