Borkovic és a M1RA százszázalékos mérleggel zárta 2020-at

Megcsinálta Dusan Borkovic, amit a Laptiming Kupára eltervezett: mindkét hétvégi futamot megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg a TCR Eastern Europe bajnoki címét.

_slp1509.jpg

A TCR Eastern Europe bajnoki küzdelmei is a Laptiming Kupán fejezőtnek be, a M1RA versenyzője, Dusan Borkovic már bajnokként érkezett a Hungaroringre. A szerb versenyző a bajnokság összes korábbi futamát megnyerte, a záró állomáson a százszázalékos teljesítmény megőrzése a célja. Borkovic számára jól indult a hétvége, az időmérőn mindkét futamra megszerezte a pole pozíciót. A szombati első versenyen nem rajtolt jól a M1RA versenyzője, át is kellett adnia az első helyet a tavalyi bajnok Milovan Vesnicnek.

Ők ketten elszakadtak a mezőnytől, Borkovic az első körtől kezdve nyomás alatt tartotta honfitársát. Vesnic a negyedik kör végéig bírta: ekkor Borkovic a célegyenesre fordulva bebújt mellé, az első kanyarban pedig már ő volt jobb pozícióban. Miután az élre állt, Borkovic folyamatosan növelte a különbséget, végül magabiztosan, 6,5 másodperces előnnyel nyert.

Az 1. verseny (eredeti) végeredménye:

  1. Dusan Borkovic (M1RA, Hyundai i30 N) 25:07.286
  2. Milovan Vesnic (Vesnic Racing, Cupra) +6.484 mp.
  3. Jachym Galas (GT2 Motorsport, VW Golf GTI) +8.738 mp.

_slp0058.jpg

Noha a pályán Dusan Borkovic nyerte a TCR Eastern Europe szombati versenyét a Laptiming Kupán, a bajnokságban korábban százszázalékos szerb nem lehetett nyugodt a leintés után. A felügyelők több tucat pályaelhagyást vizsgáltak, és keményen büntettek is. Volt olyan versenyző, aki sorozatos pályaszélesítések miatt utólag 47 másodperces időbüntetést kapott, Borkovic „megúszta” 12 másodperccel. Összesen nyolc versenyző kapott kisebb-nagyobb büntetést, ezek összeadása után azonban Borkovic megtarthatta az első helyét és százszázalékos bajnoki teljesítményét. A pályán második Milovan Vesnic összesen 32 másodperc időbüntetést kapott, így visszaesett a hetedik helyre. A szombati második helyet Jachym Galas örökölte meg, a harmadik pozíció Tomas Korenyé lett.

Ahogy szombaton, úgy vasárnap is Borkovic indulhatott a pole pozícióból, a M1RA szerb versenyzője ezúttal hibátlanul rajtolt. Borkovic négy kör alatt 3,5 másodperces előnyt épített ki a Vesnicet szép manőverrel megelőző Galassal szemben, ezt később növelni is tudta. A harmadik helyért Vesnic Michal Makessel vívott kemény csatát, a hetedik körben a cseh versenyző meg is előzte cuprás márkatársát. Az élen Borkovic kényelmesen beosztotta az előnyét, bebiztosítva százszázalékos bajnoki címét.

A 2. verseny végeredménye:

  1. Dusan Borkovic (M1RA, Hyundai i30 N) 27:05.641
  2. Jachym Galas (GT2 Motorsport, VW Golf GTI) +3.218 mp.
  3. Michal Makes (Micanek MS, Cupra) +4.925 mp.

Fotó: Murányi Gábor / Főnix Motorsport

Forrás: Főnix Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2116260648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása