Megvan Kubica első dobogója a DTM-ben

Harmadik lett a német túraautó-bajnokság (DTM) második zolderi futamán a Formula–1-ből érkezett lengyel versenyző.

p90404796_highres_zolder-bel-18th-octo.jpg

Zolderben rendezték a német túraautó-bajnokság idei utolsó előtti fordulóját, a vasárnapi második versenyen pedig pályafutása során először állhatott dobogóra Robert Kubica. A lengyel eltérő taktikájának köszönhetően a harmadik helyen ért célba az ART Grand Prix BMW-jével.

„Semmi kétség, nagyon boldog vagyok” – kezdte gondolatait Kubica a leintés után. – „Nem számítottunk erre, de minden lehetőséget ki kell használni, ez volt ma is. Tökéletesen működött a stratégiánk, egyedül a boxkiállásnál nem klappolt minden, de senkinek nem tűnt fel. Aztán egy bizonyos ponton Nico Müllernél is gyorsabb volt, de végül fontosabb volt, hogy vigyázzak a gumikra és megőrizzem ezt a harmadik helyen.”

p90404431_highres_zolder-bel-16th-octo.jpg

„Nagy pillanat ez nekünk, a teljes csapatnak. Újonc vagyok a DTM-ben, ahogyan a csapatnak is új ez a bajnokság, eddig pedig eléggé nehezen alakult számunkra a szezon. Most viszont el vagyok ragadtatva” – tette hozzá a lengyel.

Értelemszerűen ez Kubica eddigi legjobb eredménye, korábban az asseni első futamon elért 10. hely számított annak. Jelenleg gyakorlatilag az utolsó, 16. helyen áll a bajnokságban, 16 pont szerepel a neve mellett. A lengyel tavaly még a Formula–1-ben versenyzett a Williamsszel, az idei évben viszont „csak” teszt- és tartalékversenyzői állást talált magának, az Alfa Romeo csapatánál.

a207261_medium.jpg

Három hét múlva a Hockenheimringen zárul a DTM szezonja, az összetett a kétszeres bajnok René Rast vezeti, miután győzedelmeskedett az előző négy versenyen. A német legfőbb kihívója, Nico Müller 19 ponttal van lemaradva, de a harmadik helyen álló, ám 41 pontos hátrányban lévő Robin Frijnsnek is van matematikai esélye – tehát idén három audis között dől el a bajnoki cím sorsa.

Fotó: BMW Motorsport Press, Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616245518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása