F1: Majdnem kiesett a Q2-ben, mégis Hamilton a pole-ban
Formula–1 2020: Orosz Nagydíj – Időmérő edzés

A Q2-es kiesés torkából a pole pozícióig menekült Lewis Hamilton, aki egy hajszálra van attól, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordját. Max Verstappen pedig meglepte a hétvégét kiváló formában kezdő Valtteri Bottast. Vettel autótöréssel tette izgalmasabbá a szocsi időmérőt.

m245295.jpg

Fontos verseny vár Lewis Hamiltonra Oroszországban, ugyanis amennyiben nyerni tud a vasárnapi futamon, beállítja a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját. Ehhez egy lépéssel közelebb került a címvédő és hatszoros világbajnok, aki óriási fölénnyel nyerte a Formula–1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzését.

Ezzel idei nyolcadik és pályafutása 96. pole pozícióját szerezte, Hamilton mellől Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője startolhat majd, míg a harmadik rajtkocka a másik Mercedesszel a finn Valtteri Bottasé lett. Hamilton 1:31.304-es ideje körrekordnak számít Szocsiban, és majdnem hat tizedmásodperccel volt gyorsabb, mint Verstappené.

Pedig korántsem volt könnyű dolga, ugyanis Hamilton majdnem kiesett az időmérő második szakaszában. Éppen gyors körön volt a Mercedes versenyzője, amikor Sebastian Vettel a falnak csapta és összetörte a Ferrarit, ami miatt előbb dupla sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben, majd félbe is szakították a kvalifikációt.

Vettelnek nem esett baja, de a törmelék és a roncs eltakarításának idejére szünetelt az időmérő második része, amelyből aztán alig több mint kettő perc maradt hátra, de Hamiltonnak sikerült egy megfelelő kört futnia ez idő alatt ahhoz, hogy a harmadik etapban harcolhasson a pole pozícióért. Az 53 körös Orosz Nagydíj vasárnap 13:10-kor kezdődik, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: MTI / Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416216290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása