Pontegyenlőség a bajnokság élén, Vesti az első triplázó az F3-ban
Formula–3 2020: Mugello – Főfutam

A Prema dán versenyzője magabiztos versenyzéssel húzta be a mugellói első versenyt, ennek ellenére már nem maradt esélye arra, hogy Formula–3-as bajnok legyen idén.

unnamed_2_8.jpg

A Formula–3-asok első versenyével indult a Toszkán Nagydíj szombati programja, melynek első felében a pole pozíciós Lirim Zendeli (Trident) és Jake Hughes (HWA) harcoltak a győzelemért. Koccant is a két pilóta, és addig-addig voltak egymással elfoglalva, amíg meg nem érkezett a nyakukra Frederik Vesti.

Rövidesen meg is előzte a dán a visszacsúszó Zendelit, majd az első helyért is csatába szállt. Végül az utolsó körben Hughes-t is levadászta Vesti, ezzel a harmadik győzelmét aratta a szezonban. A Formula Regional European Championship regnáló bajnoka mögött mindössze három tizeddel futott be az utolsó F3-as évét teljesítő Hughes, a dobogó legalsó fokára pedig Théo Pourchaire állhatott fel, ezzel életben tartva a bajnoki reményeit.

unnamed_1_20.jpg

Az ART Grand Prix franciája mindössze 9 ponttal van lemaradva, míg Logan Sargeant és Oscar Piastri fej-fej mellett, pontegyenlőséggel várják a szezonzáró versenyt. Az amerikai bár jól jött el a rajtnál, a verseny második felében hibázott, majd a gumikopással is küszködve pozíciókat veszített, így Zendeli és Enzo Fittipaldi (HWA) mögött, a hatodik helyen ért célba. Piastri öt pozíciót javítva lett 11., nem szerzett pontot.

Alexander Smolyar (ART Grand Prix), David Beckmann (Trident) és Sebastian Fernandez (ART Grand Prix) követték az éllovast, Liam Lawson (Hitech GP) pedig a 10. helyével bebiztosította a fordított rajtrácsos pole-t a vasárnapi versenyre, ami 10:30-kor rajtol, az M4 Sport az év utolsó futamát is élőben közvetíti. A bajnoki címért már csak Sargeant, Piastri és Pourchaire vannak harcban, egy kiemelkedő versennyel viszont az elsőként triplázó Vesti akár még dobogóra is állhat az összetettben.

Az első futam végeredménye:

Fotó: Prema Racing, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616198958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása