F1: Bottas uralja Mugellót, Verstappen átlépte Hamiltont
Formula–1 2020: Toszkán Nagydíj – 3. szabadedzés

Minimálisak voltak a különbségek az első három helyezett között a Toszkán Nagydíj harmadik szabadedzésén.

m243049.jpg

Szombat délben is napos idő fogadta a Formula–1-es mezőnyt a mugellói pályán, és ahogy közeledünk az időmérő edzéshez, még ha klikkesedve is, de egyre szorosabbá válik a mezőny. Ennek ellenére Valtteri Bottas mérlege továbbra is 100%-os, a finn az utolsó gyakorlást is az élen zárta, de a Mercedesszel csak 17 ezredet vert az éllovas Lewis Hamiltont legyorsuló, Red Bull-os Max Verstappenre.

Hamiltont fél másodpercre követi Lance Stroll, míg a Racing Point kanadaijához képest még a 16. helyezett Nicholas Latifi is másodpercen belül van. Stroll és az év végén távozó csapattársa, Sergio Pérez fogták közre az immár F1-es futamgyőztes Pierre Gaslyt (Alpha Tauri), Charles Leclerc pedig odaért a 7. helyre az 1000. nagydíját ezen a hétvégén ünneplő Ferrarival. Alexander Albon (Red Bull), Danyiil Kvjat (Red Bull) és Romain Grosjean (Haas) férkőzött még be az első tíz közé.

Szembetűnően hátul zártak a Renault-k és a McLarenek: Esteban Ocon és Daniel Ricciardo a 11. és a 17., Carlos Sainz és Lando Norris pedig a 12. és a 19. helyet foglalták el, de Sebastian Vettel is csupán 18. lett. Az időmérő edzést délután 15 órától rendezik, az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6216198818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása