F1: Räikkönen megtorpedózása miatt változik a rajtsorrend

Döntöttek a versenyfelügyelők Sergio Pérez és Kimi Räikkönen ütközésének ügyében – a Racing Point pilótáját találták vétkesnek, ugyanakkor a komoly elmarasztalás elmaradt.

large-2020_tuscany_grand_prix_friday.jpg

Kétszer is lendült a piros zászló a Formula–1-es Toszkán Nagydíj második szabadedzésén: azok után, hogy Lando Norris harmadidőnél összetörte a McLarent, Sergio Pérez és Kimi Räikkönen miatt is félbe kellett szakítani a gyakorlást. Szűk negyedórával a tréning leintése előtt épp hajtott ki a boxutcából a mexikói, amikor a célegyenes végén nem vett tudomást a gyorskörön lévő Räikkönenről. Ez a két autó összeakadást eredményezte: az alfás megforgott, a Racing Point első szárnya pedig megsérült.

A versenyirányítás részéről azonnal jelezték, hogy vetnek egy pillantást az ügyre, órákkal később, a kora esti órákban meg is született a döntés: 1, azaz egy hellyel sorolják hátrébb a vétkes Pérezt a rajtrácson a vasárnapi versenyen. A RACER tudomása szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azzal magyarázza a megszokottnál enyhébb szankciót, hogy szabadedzésen történt az eset. Pérez a hosszan elnyúló boxkijáratot okolta a történtekért.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816198382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása