Indy 500: Alonso falnak ment a McLarennel, befarolt a boxba

A tavalyi év után idén is autót tört Indianapolisban a kétszeres Formula–1-es világbajnok, ennek ellenére produktív napot zárt.

alo-crash-indy500.png

Ezekben a napokban rendezik a szabadedzéseket, illetve az időmérő edzést a legendás oválpályán, mielőtt jövő hét vasárnap 104. alkalommal is megrendezik az Indy 500-at. A félezer mérföldes viadalnak – egyúttal a már sokat emlegetett, az F1-es monacói és a Le Mans-i győzelmet is magába foglaló Tripla Korona megszerzésének – immár harmadjára vág neki Fernando Alonso: a spanyolt 2017-ben a Honda-motor, két évvel később pedig a McLaren hagyta cserben.

A 39 éves versenyző a tavalyi kudarc ellenére újra a McLarennel áll rajthoz, ám a wokingi gárda idén már egy jóval tapasztaltabb és professzionálisabb stábot biztosíthat a kétszeres világbajnoknak, a Schmidt Peterson Motorsports-cal való egyesülésének köszönhetően: az Arrow McLaren SP idén már mindkét újonc versenyzőjével – Patricio O’Warddal és Oliver Askew-val is – dobogóra tudott állni. Az első edzésnap összességében jól alakult a spanyol számára, Alonso 126 kört tett meg úgy is, hogy az utolsó órában falnak csapta az utolsó kanyarban a 66-os Dallara-Chevrolet-vel.

Mint az a fenti felvételen is látható, egy egészen apró hiba vezetett a viszonylag nagy erejű becsapódáshoz, ami nagyobb fennakadást szerencsére nem okozott, mivel Alonso azzal a lendülettel egészen a boxutca bejáratáig csúszott. A kétszeres világbajnok a baleset után járt az orvosi központban is, a szakvélemény alapján Alonso folytathatja a hétvégét. Mindössze bő 40 percet veszített a bukással, így saját belátása szerint is eredményes napon van túl, a két edzést az 5. és a 8. helyen zárta, legjobb ideje a kombinált eredménylista 9. helyére volt elegendő, melynek élén a második edzést élen záró Scott Dixon, a Chip Ganassi Racing ötszörös, most is listavezető bajnoka áll.

A mezőnyre összesen még négy szabadedzés, ezek között megbújva pedig két kvalifikáció vár, a végleges rajtsorrendet vasárnap ismerjük meg, a 18:30-től 21:00-ig tartó második időmérő végeztével.

Fotó: NTT INDYCAR SERIES / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216139320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása