F1: Vettel új kasznit kap Barcelonában

A Ferrari kiderítette, hogy egy apró sérülés állt Sebastian Vettel gyenge silverstone-i szereplése mögött. Az olasz csapatnál reménykednek benne, hogy az új karosszéria gyógyírt jelenthet a problémára.

20014-70th-anniversary-gp-friday.jpg

Amellett, hogy a Ferrari szembetűnően sokat lassult a tavalyi évhez – ami azzal hozható összefüggésbe, hogy az olaszok valószínűleg lebuktak a szabálytalan motorral, amire a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) kötött titkos paktum is utalhat –, de csapaton belül ennél is szignifikánsabb volt Sebastian Vettel Charles Leclerc-rel szembeni lemaradása: amíg a monacói – némi szerencsével – már kétszer is dobogóra állt idén, addig a német mindössze 10 ponttal csak 13. a bajnokságban.

Silverstone-ban is látványos volt a különbség a két ferraris között, hiszen Leclerc egy 3. és egy 4., Vettel pedig egy 10. és egy 12. hellyel zárta a brit futamokat. A Ferrari az elmúlt két hétvége folyamán elérte ugyan, hogy jobb legyen Vettel autójának egyensúlya, de a köridőkben ez sem mutatkozott meg. Erre reagálva a The Race rákérdezett a Ferrarinál arra, hogy adott esetben kicserélnék-e a négyszeres világbajnok karosszériáját, amire Mattia Binotto csapatfőnök igennel felelt.

A Spanyol Nagydíj előtti előzetesében a Ferrari részéről a karosszériarészleget vezető Simone Resta megerősítette, hogy Barcelonában új karosszériával folytatja Vettel, mivel a silverstone-i versenyt követően elemzések során egy kisebb hibát találtak, ami egy keményebb rázókőhasználatra vezethető vissza. Bár Resta állítja, hogy ez a teljesítményre nem volt különösebb hatással, a cserét mégis „logikus döntésnek” tartja.

A Ferrari jelenleg harmadik a konstruktőrök között, ami részben annak köszönhető, hogy a Racing Pointtól elvettek 15 pontot – a 400 ezer eurós bírságon túl – a másolási botrány miatt, továbbá a szezont pokolian erősen kezdő McLaren is csak az egyik autójával tudott pontot gyűjteni az előző három hétvégén. Egyébként a Ferrari (55) feleannyi pontot számlál, mint a Red Bull (113), míg a Mercedes több mint háromszor annyi egységgel rendelkezik.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016137912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása