Kétszer is nekifutott az időmérőnek az F3, meglepetés pole született
Formula–3 2020: Hungaroring – Szabadedzés, Időmérő edzés

Az ART Grand Prix orosz újonca indulhat az élről a Hungaroringen.

002_alex_smolyar_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

Négy verseny, négy különböző győztes – meglehetősen fordulatosnak ígérkezik idén a Formula–3. A bajnokságot vezető Oscar Piastri és Liam Lawson mellé a Stájer Nagydíjon Frederik Vesti és az ART Grand Prix 16 éves franciája, Théo Pourchaire is feliratkoztak a győztesek listájára. A dán eső áztatta, piros zászlóval félbeszakított és leintett versenyen aratta első sikerét, míg Pourchaire a sorozat történetének legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált.

david_beckmann_trident_c_formula_motorsport_limited_1.JPG

A Formula–1-gyel és a Formula–2-vel együtt az F3 is Magyarországon folytatja szezonját. A pénteki edzés Trident 1-2-vel zárult, a leggyorsabb kört David Beckmann autózta, a német 1:31.839-es idejétől mindössze egy századdal maradt el Lirim Zendelli, míg a harmadik helyre az ART Grand Prix-s Sebastian Fernandez ért oda.

A szabadedzés végeredménye:

Kétszer is neki kellett futnia a mezőnynek az időmérő edzésnek, a kora délutáni órákban megrendezett kvalifikációt ugyanis néhány perc után elmosta az eső, Zendelli és Liam Lawson kicsúszását követően előkerültek a piros zászlók. Habár annak lehetősége is felmerült, hogy a szabadedzése sorrendje szerint állítják rajthoz a legkisebbeket, végül este 19 óra után megint pályára léphettek.

001_alex_smolyar_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

A vizes körülményeket ennek ellenére nem úszták meg, így a meglepetés sem maradt el, ugyanis az újonc Alexander Smolyar szerezte meg a pole-t, az orosz 1:51.3-as idejével is magabiztosan a premás Logan Sargeant, valamint ART-s csapattársa, Pourchaire előtt tudott végezni, de az eddig nulla pontos Calan Williams ötödik helye is említésre méltó. A Jenzer új-zélandija a másik két Prema-pilóta, Frederik Vesti és Oscar Piastri szendvicsében zárt, de ugyanez elmondható a tizediknek kvalifikáló Dennis Haugerről is. Az ismert versenyzőcsemeték közül David Schumacher volt a leggyorsabb, a Charouz Racing System németje 16. lett, míg Enzo Fittipaldi a 19., Jack Doohan a 22. helyet szerezte meg.

Az időmérő edzés végeredménye:

Magyar idő szerint 10:25-től rendezik meg az első versenyt, az M4 Sport élőben közvetíti az eseményeket.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016019936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása