F2: Ferrari-akadémista indul a pole-ból a Hungaroringen
Formula–2 2020: Hungaroring – Szabadedzés, Időmérő edzés

A piros zászlóval a végső tűzijáték elmaradt, de így is 1-3-mal zárt az UNI-Virtuosi Racing, miközben Callum Ilott második pole-ját szerezte a Formula–2-ben.

002_callum_ilott_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited_2.JPG

Hasonlóan a Formula–3-hoz, az F2-ben is idáig négy különböző győztest avattunk 2020-ban: Callum Ilott és Felipe Drugovich mellé Robert Shwartzman és Christian Lundgaard is feliratkozott, az orosz pilóta ráadásul nemcsak regnáló F3-as bajnokként, hanem a ponttabella aktuális éllovasaként érkezett meg a Hungaroringre.

giuliano_alesi_bwt_hwa_racelab_c_formula_motorsport_limited.JPG

A pénteki szabadedzésen leginkább az eső volt az úr, ennek megfelelően igencsak gyér volt az aktivitás a 45 perc során – gyorskört mindössze 8-an futottak, így a sorrend is eltér a megszokottól. 1:45.926-tal Giuliano Alesi volt a leggyorsabb a HWA-val, mögötte a camposos Jack Aitken és a tridentes Marino Sato zárt. A japán mögött Artem Markelov, Louis Delétraz, Guilherme Samaia, Roy Nissany és Felipe Drugovich volt a sorrend.

A szabadedzés végeredménye:

A Formula–2-esek így sem tudták elkerülni, hogy vizes pályán körözzenek, a kvalifikáció ugyanis végig esős körülmények között zajlott. Nem éppen gördülékenyen, mert Samaia, majd a carlinos Jehan Daruvala kicsúszása is előcsalogatta a piros zászlókat. Az indiai esete az utolsó percekben történt, amit már nem is követett újraindítás, emiatt sokan elestek a javítás lehetőségétől.

001_callum_ilott_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

A második megszakítás Callum Ilott autózta a leggyorsabb kört, ezzel második F2-es pole-ját szerezte a Ferrari brit növendéke, aki így a bajnokságban is feljött másodiknak, csak egy pont a hátránya. Az UNI-Virtuosi Racing versenyzője egyedüliként tudott bemenni 1:51 alá, a 16:45-kor kezdődő főversenyen az olasz Luca Ghiotto, mögüle pedig csapattársa, Guanyu Zhou rajtolhat. Shwartzman viszont csak 11. lett a Premával, miközben Mick Schumacher az ötödik időt autózta.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216027288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása