F1: Kubica ismét autóba ül a Hungaroringen

A lengyel versenyző Kimi Räikkönen helyét veszi át az első szabadedzésen.

large-2020_styrian_grand_prix_friday.jpg

Tavaly tért vissza a Formula–1-be Robert Kubica, ám a sereghajtó Williamsnél töltött, gyengébb év után csak teszt- és tartalékversenyzőként tudott a bajnokságban maradni – a lengyel Orlen olajvállalattal együtt az Alfa Romeónál talált menedéket, a megállapodás keretében számos szabadedzésen vezetheti majd a C39-et.

Így csakúgy, mint a Stájer Nagydíj nyitányán, a Magyar Nagydíj első edzésén Kubica megint autóba ül, csak ezúttal nem Antonio Giovinazzinak, hanem a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönennek kell kispadra ülnie az első 90 percre.

large-f1_styrian_grand_prix_2020.jpg

„Mindig hihetetlen érzés ezeket az autókat vezetni, ezért már alig várom a pénteket” – mondta a beugrás kapcsán a lengyel. – „Az érzelmek mellett nem feledkezhetünk meg az autó fejlesztésének fontosságáról, különösen ebben a sűrű 2020-as szezonban.”

„A csapatnak adatokra és visszajelzésre van szüksége, én pedig azért vagyok itt, hogy a lehető legtöbb értékes információt biztosítsam. Legutóbb produktív hétvégét zártunk, a célom az, hogy segítsem a csapatot abban, hogy Magyarországon újabb előrelépést tegyenek meg.”

Fotó: Antonin Vincent, Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716008758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása