F1: Máris motort cserél a Mercedes?

Úgy tudni, a Mercedes mellett a két ügyfélcsapat, a Racing Point és a Williams is megkapja a továbbfejlesztett verziót a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon.

m232430.jpg

A vártnál mintegy négy hónappal később, a hétvégén kezdetét veszi a 2020-as Formula–1-es szezon az Osztrák Nagydíjjal. Habár az elmúlt hetekben a csapatok munkavégzését drasztikusan korlátozták (mintegy kilenc hétre a gyárakat is be kellett zárni), viszont a Mercedes igyekezett jól sáfárkodni a maradék rendelkezésre álló idővel, így Ausztriában már egy továbbfejlesztett motorral tér vissza – amire szükség is volt, hiszen az előszezoni tesztek folyamán a megbízhatóság volt a Mercedes Achilles-sarka.

Többek között a hőenergia-visszanyerő rendszerrel (MGU-H) kapcsolatos hűtési problémákat orvosolva már Melbourne-re egy újított hajtáslánccal készültek Brixworthban, ám az Ausztrál Nagydíj tragikomédiába illő törlésével sosem láthattuk, miként teljesít élesben. Jelen esetben viszont már a továbbfejlesztett motornak egy továbbfejlesztett változatáról beszélhetünk, mint azt a Mercedes szóvivője megerősítette a Motorsport.com-nak.

„Melbourne-höz képest már egy másik specifikációnk van, azóta több szempontból is javítottunk a megbízhatóságon. Ez annak a munkának az eredménye, amit Melbourne óta tudtunk végezni, persze leszámítva a leállást. Remélhetőleg működni fognak az előttünk álló szezon igencsak sűrűnek ígérkező kezdeti szakaszában” – mondta.

A Mercedes a mai nap folyamán már nem renderelt képeket is mutatott a rasszizmus elleni harc jegyében feketére pingált 2020-as autójáról, valamint Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szintén fekete tűzálló overáljáról:

m232450.jpg

m232356.jpg

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115979450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása