Váratlanul bejelentettek egy WTCC-futamgyőztest a TCR Európa-kupában

Teljessé vált a Brutal Fish Racing felállása, a harmadik Hondába a fiatal kora ellenére WTCC-, TCR- és WTCR-futamgyőztessé avanzsált Pepe Oriolát ültetik.

2020_tcr_photo_news_191.jpg

Már régóta nyilvánvaló, hogy idén három Hondával tér vissza a Brutal Fish Racing a TCR Európa-kupában. A szlovák csapat hónapokkal ezelőtt megnevezte két versenyzőjét Daniel Lloyd, valamint a csapatfőnök Martin Ryba személyében, viszont pénteken harmadik pilótájuk kilétét is felfedte.

A virtuális Európa-kupás felállásuk alapján sokan a csapatmenedzser Andrej Studenićre tippeltek volna, de végül, nem kis meglepetésre a WTCC-futamgyőztes Pepe Oriola lett a befutó a harmadik Civicre. „Örömmel csatlakozok a Brutal Fish Racinghez a TCR Európa-kupába, és ülök át a Honda Civic Type-R-be. A versenynaptár, csakúgy, mint a bajnokság színvonala, lenyűgöző, köszönettel tartozom a csapatnak, amiért bíznak bennem. Biztos vagyok benne, hogy Daniellel és Martinnal elérhetjük a célunkat, ami az, hogy a bajnoki címért harcoljunk. 2020-ban, a pandémia után megtiszteltetés egy ennyire profi csapatnál és bajnokságban versenyezni” – osztotta meg gondolatait a váratlan feltűnésről Oriola.

PEPE YOU ARE A NEW BRUTALFISH Welcome Amigo. @pepeoriola74 Pepe Oriola will race the hole 2020 TCR EUROPE season with BFRT WUAAAAA @tcreurope @tcrseries @jasmotorsport #MartinRyba #TCRTalk Design: @rallyedesign

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Habár a spanyol most is csak 25 éves, komoly tapasztalattal bír, ami nem véletlen, hiszen 2011-ben, 16 éves korában már a világbajnoki mezőny edződött, majd két évvel később minden idők legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált a sorozatban. 2013-ban egy fél szezonra átülhetett az akkor legjobb autónak számító Chevrolet-be is, de egyébként előtte, majd később, a nemzetközi TCR-sorozatban is SEAT-tal, a WTCR-ben pedig a spanyolok sportmárkájával, a Cuprával bukkant fel.

Tavaly amellett, hogy a TCR Spa 500-on – szintén Cuprával –, valamint a kínai túraautó-bajnokságban (CTCC) indult, a TCR ázsiai sorozatában harcolt a bajnoki címért Luca Engstler ellen, a Hyundai-jal, végül azonban a német lett a bajnok, míg ő harmadik lett. Most pedig ismét márkát vált Oriola.

c38c459a7c072c9d9ad169d891f1b909.jpg

Fotó: Brutal Fish Racing Team / TCR Media, Jean Michel Le Meur / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9315743636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása