24 órán belül két WRC-fordulót is töröltek

További két versenyt kivettek a rali-világbajnokság 2020-as versenynaptárából, a mezőny Finnországba és Új-Zélandra sem látogat el az idén. A két bejelentés között egy nap sem telt el.

2019finland_fd_269.jpg

Amíg a legtöbb bajnokságban már az újrakezdés a téma, addig a rali-világbajnokságban továbbra is a versenyek halasztásáról, vagy éppen törléséről szól a fáma – a WRC szerdán és csütörtökön is törölt egy-egy rali a 2020-as programjából.

A bajnokság hivatalos bejelentéseinek értelmében a Finn és az Új-Zélandi Ralit sem rendezik meg idén, noha előbbire már 70. alkalommal került volna sor, míg utóbbi országban 2012 óta először rendeztek volna világbajnoki ralifutamot, így viszont várnia kell a visszatérésre.

Az egyébként augusztus, valamint szeptember elejére tervezett esemény törlését azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, valamint határzárak miatt utazás, valamint logisztika szempontjából is elgördíthetetlen akadályokkal szembesült volna a sorozat.

Így négyre emelkedett a törölt események száma, mivel a portugál és a kenyai forduló törléséről már korábban döntöttek, az Argentin és a Szardínia Rali pedig új időpontra vár. Az eredeti tervek alapján a Török Ralival, szeptember 24-27-e között folytatódna a rali-világbajnokság, a szervezők ugyanis egyelőre nem közöltek módosított versenynaptárt.

Fotó: Hyundai Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215740116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása