Botrányba fulladt az IndyCar online futama

Egészen az utolsó körökig úgy tűnt, Lando Norris újra nyerhet az IndyCar e-sport bajnokságában újonc létére – ezt azonban szándékosan megakadályozták, de így is egy „külsős” pilóta nyerte a Indy 175-öt.

excbsshxqaglufj.jpg

A legendás Indy 500 online változatával, az Indy 175-tel folytatódott az IndyCar szimulátorsorozata. Miután az előző, texasi versenyt meggyőző fölénnyel behúzta, az indianapolisi oválon is szerencsét próbált a McLaren Formula–1-es versenyzője, Lando Norris. Az ifjú brit pilóta épphogy lecsúszott a pole-ról az időmérő edzésen, ennek ellenére végig esélye volt a futamgyőzelemre. Ezt azonban nem akarta elfogadni Simon Pagenaud, így az Indy 500-győztes 2016-os bajnok körhátrányban bár, de visszatért a pályára, két körrel a leintés előtt pedig szándékosan belassított a célegyenes elején, ezzel kiütve Norrist az élről.

WTF1 on Twitter

Wow... https://t.co/BQLtu7M8HR

IndyCar on NBC on Twitter

Look away, @LandoNorris fans. Or if you want to see what cost him a shot at the win at @IMS in the @iRacing @IndyCar Challenge, do look. https://t.co/dsBlTq9CyZ

Akár hármas győzelmet is szerezhetett volna az Arrow McLaren SP, de Patricio O’Ward Marcus Ericssonnal, Oliver Askew pedig Santino Ferruccival ütközött össze a hajrában, így az ausztrál Supercars-sorozat kétszeres bajnoka, Scott McLaughlin nyert, akárcsak a Barber Motorsport Parkban rendezett viadalon. McLaughlin mögött Conor Daly lett a második, Ferrucci, Askew és O’Ward előtt.

Természetesen nem maradt szó nélkül Pagenaud tette; a francia közvetítéséből kivágott és YouTube-ra feltöltött videórészletből kiderült, hogy azt nehezményezte, hogy Norris a Graham Rahallal szembeni előzésével az ő győzelmi esélyeinek is véget vetett. Amikor visszatért a boxba, elhatározták, hogy „kiütik Landót” a játékból, majd az ütközés során is cinikus hangvételben közvetítette a történéseket.

Norris sem volt azonban rest, a verseny után felhívta Pagenaud-t, de miután nem volt hallható a beszélgetés a pilóta Twitch-oldalán keresztül, az eszmecsere után összegezte a lényeget: „Bocsánatot kért. Azt mondta, hogy be akarta a jönni a boxba, de előtte le akart engem lassítani, hogy Askew nyerjen. Nem akarta ugyanis, hogy én legyek a győztes. Csak fel akart tartani, ahogy ment volna be a boxba, abban viszont nem volt szándékosság, hogy kiütött. Le akart lassítani azzal…, hogy a kanyar közepén elvette a gázt, és közvetlenül előttem beleugrotta fékbe” – mondta, gondolatait a The Race idézi.

RACE DAY! INDY CAR TIMEEEEE

landonorris - RACE DAY! INDY CAR TIMEEEEE - iRacing.com - Twitch

A penskés bocsánatkérésétől függetlenül kifakadt a történtek miatt, elmondása szerint 24 órát töltött azzal, hogy tökéletesítse az oválpályás vezetési technikáját. „Majd jön egy besózott srác, aki nem akarta, hogy egy nem IndyCar-pilóta nyerjen. Ez az egészet elrontotta…” – utalt a sportszerűtlen megmozdulásra. – „Rosszul érzem magam a srácok miatt is, mert sok időt fektettünk ebbe, a stratégiába is. Talán sokan nem veszik annyira komolyan, mondván, ez egy játék, és nem számít. De vannak olyanok, akik a győzelemnek is részesei akarnak lenni. Ez néhány srácot önzővé tesz, és onnantól fogva semmivel sem foglalkoznak.”

Miután Norris keményen odaszúrt Pagenaud-nak, a franciát megpróbálta utolérni a szakportál, de nem járt sikerrel.

Fotó: TeamL4NDO / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115656072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéki béla 2020.05.03. 17:07:26

Ez komoly? Szimulátorban versenyeznek az egyébként igazi autókkal versenyzők??? Szánalmas.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása