F2: Megvan, mi Schumacher célja 2020-ra

Második Formula–2-es szezonjában már bizonyítani akar Mick Schumacher a harmatos első idényt követően.

1018050445-lat-20200301-_31i8233-31.jpg

Meghatározó lehet Mick Schumacher számára a 2020-as év, ugyanis tavalyi teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. Első Formula–2-es évében a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher fia csak a 12. lett összetett a Prema színeiben, és dobogón is csak a hungaroringi sprintversenyen aratott győzelme után állt.

Az idén 21 éves német tisztában van vele, hogy az idei szezonján múlhat, hogy eljuthat-e a királykategóriáig, vagy még a pályafutása is derékba törik. „A célom az az idei évre, hogy a legjobbakkal harcoljak, még ha nem is én leszek a toppon” – nyilatkozta Schumacher a Speedweek hasábjain.

1018049871-lat-20200301-_r3i8321.jpg

Ezekben a napokban zajlik az F2 előszezoni tesztje Bahreinben, Schumacher autóját is már a nagyobb, 18 colos gumikkal szerelték, amik jövőre az F1-ben is bemutatkoznak. | Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Schumacher bízik benne, hogy idén be tudja bizonyítani, hogy kellőképpen érett az F1-re: „Természetesen jó lenne már az F1-ben lenni, de egy újabb, a nevelőszériában töltött évnek lehetnek még pozitív hozadékai tapasztalat szempontjából” – tette hozzá.

Nem lesz könnyű dolga Schumachernek, mivel a Prema megvált fizető versenyzőjétől, Sean Gelaeltől, a német új csapattársa a tavalyi Formula–3-as bajnok, az orosz Robert Shwartzman lesz.

via gpblog.com

Nyitókép: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015499606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása