Férfiak között is helytállt a W Series bajnoka

Első Formula–1-es szuperlicenszpontjait is megszerezte a Williams fejlesztőversenyzője, aki futamot is nyert Ázsiában.

56i3443-2.jpg

A hétvégén ért véget az ázsiai Formula–3-as bajnokság téli szériája, amiben tavaly magyar érdekeltség is volt a később a W Series mezőnyében többször is rajthoz állt Keszthelyi Vivien révén: a magyar versenyzőhölgy legjobb eredménye egy nyolcadik hely volt.

Ezúttal a női széria bajnoka, Jamie Chadwick erősítette a mezőnyt, a burirami záróhétvége második futamát meg is nyerte, miután az elsőként célba ért Ukyo Sasahara vendégindulóként nem volt jogosult pontszerzésre. A 21 éves brit hölgy összetettben a negyedik lett, a bajnoki címet pedig a holland Joey Alders szerezte meg az ötszörös világbajnok motorversenyző Mick Doohan fiát, Jacket, valamint az idén az F2-ben induló Nikita Mazepint megelőzve.

Összetett eredményének köszönhetően a W Series első bajnoka 10 ponttal közelebb került az F1-es szuperlicenszhez; még 30-at kell gyűjtenie ahhoz, hogy meg is kapja azt, de már 25 egységgel is részt lehet venni a királykategória pénteki szabadedzésein. Ezt Chadwick egy esetleges címvédéssel be is biztosítaná. Női pilóta utoljára 1976-ban versenyzett a Formula–1-ben, de Chadwick már most is a tűz közelében van a Williams fejlesztőversenyzőjeként.

A W Series következő szezon május végén startol az oroszországi Szentpétervár közelében, előtte azonban részt vesz a Formula–E újonctesztjén, amit e hét vasárnap a marokkói pályán rendeznek, ahol a Jaguar gyári csapatának fog tesztelni.

Fotó: Zak Mauger / LAT Images (W Series Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815489494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása