A koronavírus miatt szállt ki a bajnokságból az F3-as pilóta

Elővigyázatosságból kihagyja az ázsiai F3-as bajnokság téli sorozatának hátralévő fordulóit Devlin DeFrancesco.

1017597396--20190702-_col5546.jpg

„Az Ázsiában terjedő vírus jelentette kockázat miatt sajnálatos módon be kell, hogy jelentsem, hogy visszalépek az ázsiai F3 hátralévő fordulóitól” közölte a hírt Devlin DeFrancesco, aki az elmúlt hetekben az ázsiai Formula–3 téli bajnokságában állt rajthoz az Absolute Racinggel, három forduló után a negyedik helyen állt, háromszor is dobogóra állt ugyanis.

DeFrancescóról tudni kell, hogy koraszülött, mindössze 25 hetesen jött világra: a testtömege a fél kilót sem érte el, a szemei is szinte össze voltak olvadva – akkoriban az orvosok nem láttak sok esélyt arra, hogy életben maradjon. Ebből adódóan az immunrendszere is gyengébb az átlagosnál.

„Kemény döntés volt, de a saját egészségem és a családomat kellett előtérbe helyeznem. Így szeretnék köszönetet mondani az Absolute Racingnek az eddigi három forduló során nyújtott munkájukért” – tette hozzá a 20 éves kanadai pilóta.

Alig pár hónapja tört ki Kínában a koronavírus, a tüdőgyulladás-járvány idáig több mint 45 ezer embert fertőzött meg – ebből több mint 33 ezret a kínai Hupej tartományban –, 1100-nál is több ember halálát okozta, viszont közel 4,8 ezren már meggyógyultak. Nem nevezhetőek alaptalannak a koronavírus körüli aggodalmak, hiszen a Formula–E sanyai fordulóját már elhalasztották, de az F1-es Kínai Nagydíj is veszélyben van.

DeFrancesco idén már a második teljes szezonját kezdi meg a Formula–3-ban, ahol – az előző évhez hasonlóan – a Trident csapatát erősíti majd. Tavaly pont nélkül, az összetett 25. helyén zárt.

1017641569-lat-20190802-_r3i1439.jpg

Fotó: Colin McMaster, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415470364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása