Koronavírus: Ha kell, az FIA megteszi a szükséges lépéseket

Ha szükséges, a Formula–1 és a Formula–E kínai fordulóját is törli a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

m190484.jpg

Tavaly decemberben fedezték fel, januárban pedig rohamos terjedésnek indult a koronavírus: a Vuhanból kirobbant tüdőgyulladás-járvány idáig több mint 170 ember halálát okozta és 7700-nál is több embert fertőzött meg. Habár egyelőre a betegség főként Kínát érinti, már globális szinten készülnek a járvány megállítására, rövidesen várhatóan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is kihirdeti a globális egészségügyi vészhelyzetet.

Számos sporteseményt törölni kellett már Kínában a koronavírus miatt, legutóbb a fedettpályás atlétika-vb-t, amit március 13. és 15. között, Nankingban rendeztek volna. Az autósport is könnyen érintetté válhat, március 21-én ugyanis Sanya adna otthont a Formula–E kínai ePrix-jének, míg a Formula–1-es Kínai Nagydíjat április 19-én tartanák Sanghajban.

Csütörtökön közleményt adott ki a koronavírus kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), melyben megerősítette, hogy amennyiben szükséges, megteszik a kellő lépéseket, vagyis az F1 és a Formula–E kínai állomását is törölhetik, a globális motorsportos közösség és a szélesebb nyilvánosság védelmének érdekében.

Az FIA a koronavírus okozta helyzetet folyamatosan kiértékeli, méghozzá vezető orvosprofesszora, Gerard Saillant irányítása alatt, továbbá a folyamatban együttműködik az illetékes hatóságokkal, valamint azok társklubjaival.

Mindemellett persze kérdéses, hogy a hetek előrehaladtával és a vírus várható terjedésével mi lesz a sorsa például az idén debütáló Vietnámi Nagydíjnak, és hogy érinthet-e további (autó)sporteseményeket a krízis.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815446482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása