Elmarad idén a Nagy Futam

2011 óta először marad csendes Budapest belvárosa május 1-jén – legalábbis ami a motorzúgásokat illeti. Kiderült, mi miatt marad el a nagyszabású esemény.

img_8428_1.JPG

2012-ben a Vodafone Belvárosi Nagydíjjal indult, 2013-tól pedig a Nagy Futammal folytatódott Budapest május 1-jei autósportos hagyománya. Az idei eseményt azonban hatalmas csöndet övezte, mint kiderült, nem véletlenül: a Hungaroring a Formula.hu kérdésére elárulta, hogy 2020-ban nem rendezik meg a Nagy Futamot.

A döntést azzal indokolták, hogy a május 1-jei dátum egybeesik a Formula–1-es versenynaptárba 35 év után visszatérő Holland Nagydíjjal, és emiatt nincs elérhető F1-es pilóta, aki Magyarországra tudnának invitálni – az pedig tagadhatatlan, hogy habár rengeteg ismert magyar versenyző teszi tiszteletét a rendezvényen, a fő attrakciót mégis a királykategória jelenti.

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7515423804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása