A Honda-támogatott F3-as futamgyőztes is fellép a Formula–2-be

Megnevezte egyik versenyzőjét a Carlin és az MP Motorsport is, viharos gyorsasággal fogynak a helyek a Formula–1 előszobájában.

1017942051-lat-20191207-_l5r1615.jpg

Meggyőző bemutatkozó évet produkált a Formula–3-ban tavaly Yuki Tsunoda, ezzel az őt támogató Honda és a Red Bull vezérkarát egyaránt lenyűgözve – így aligha meglepő, hogy a japán gyártó bejelentette, hogy a futamot is nyert japán versenyző idén már a Formula–2-ben folytatja pályafutását a Carlin színeiben.

Az egyelőre tisztázatlan, ki lesz Tsunoda csapattársa; mindenesetre arra lehet számítani, hogy teljes vérfrissítés megy végbe pilótafronton a Carlinnál: Louis Delétraz ugyanis már visszatért a Charouz Racing Systemshez, míg sajtóspekulációk szerint Nobuharu Matsushitának aligha jut hely az F2-ben.  

A Honda egyébként egy másik támogatottja, Teppei Natori sorsáról is döntött: a japán visszatér hazájába, és az ottani F3-as bajnokságban folytatja, amely az idei évtől már Super Formula Lights néven fut.

1017889953--20191115-_l5r9214.jpg

Bejelentést tett a napokban az MP Motorsport is: a csapatbajnokságban tavaly hetedikként jegyzett holland gárda egyik versenyzője Felipe Drugovich lesz. A brazil versenyző – aki 2018-ban az Euroformula Opent és az MRF Challenge-et is behúzta – tavaly 16. lett az F3-ban, az utószezoni F2-es gyakorláson már az MP Motorsportot képviselte, amely Jordan Kinggel és Mahaveer Raghunathannal indult az előző szezonban.

Így fest a 2020-as F2-es mezőny (az eddigi hivatalos bejelentések alapján):

  • ART Grand Prix: Marcus Armstrong, ???
  • Carlin: Yuki Tsunoda, ???
  • Charouz Racing System: Louis Delétraz, Pedro Piquet
  • DAMS: Sean Gelael, Dan Ticktum
  • HWA: Artem Markelov, Giuliano Alesi
  • MP Motorsport: Felipe Drugovich, ???
  • Prema Racing: Mick Schumacher, Robert Shwartzman
  • UNI-Virtuosi: Callum Ilott, ???

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media, FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415404034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása