Red Bull: A Ferrari esélytelen lesz 2020-ban

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a Milton Keynes-i gárda, valamint Max Verstappen számára Lewis Hamilton, valamint a Mercedes lesznek a legnagyobb ellenfél.

ap-227f59xbs2111_news.jpg

Bő két hónap van már csak hátra a rajtig, s mint az utóbbi években általában, a többség a 2020-as Formula–1-es szezonban is arra számít, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull lesznek azok a csapatok, melyek harcba szállhatnak a győzelmekért, adott esetben a bajnokságért. A Red Bull az előző idényt megelőzően motorpartnert váltott, ráadásul a Hondával meglepően hamar meg is találta az összhangot, aminek is köszönhetően háromszor is a dobogó tetején zárt Max Verstappen.

Legalább öt futamgyőzelmet és bajnoki címet jósolt csapatának a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko. Első hallásra optimistának tűnhet a célkitűzés, Marko azonban arra számít, hogy a Ferrari nem fog tudni beleszólni az összetett győzelemért vívott küzdelembe. „A mi ellenfelünk a Mercedes, de különösen Lewis Hamilton lesz” – öntött tiszta vizet a pohárba a német Auto Bildnek nyilatkozva. – „Azt kell, hogy mondjam, szinte tökéletesen vezet, és jelenleg ő a legjobb versenyző a Formula–1-ben, de Max Verstappen következik utána.”

„A szezon utolsó harmadában előttük voltunk. Nem úgy tűnt, hogy van bármiféle előnyünk, akár motorikusan, ami korábban azért megvolt” – tért ki a Ferrarira az osztrák szakember, aki úgy látja viszont, hogy a Honda egyre közelebb kerül a Mercedeshez motorteljesítmény terén: „Már majdnem egálban van a Mercedesszel, időmérőkön már csak nagyon kevés hiányzik. Biztos vagyok azonban abban, hogy a Honda képes lesz erre az apró lépésre” – mondta a Hondáról.

„Onnantól kezdve már minden rajtunk és az általunk épített autón múlik, hogy képesek leszünk-e a kezdetektől a bajnoki címért harcolni. Idáig egészen jól fest a helyzet, mivel az új autó építését hamarabb befejezzük, mint bármikor ezelőtt” – tette hozzá bizakodva.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115396722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása