WTCR: Michelisz nyerte az első sepangi futamot, már csak három esélyes maradt
WTCR 2019: Sepang - 1. futam

Félig esős, félig száraz pályán, de magabiztos versenyzéssel aratott rajt-cél győzelmet Michelisz Norbert a WTCR sepangi záróhétvégéjének első futamán, amivel egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy bajnok legyen.

b4e0baafe85bcce29461c20b1e0d876c.jpg

Trükkös körülmények vártak a túraautó-világkupa mezőnyére a bajnoki címről döntő zárónapon: az eső lába ugyanis félig-meddig lógott, intenzív csapadék mégsem érkezett meg a sepangi pályára – így a gumitaktikák meglehetősen eltérőek voltak. Hamar kiderült azonban, hogy ezek döntöttek rosszul, akik elölre és hátulra egyaránt esőgumikat szereltettek fel.

A nyálkás időjárási- és pályaviszonyok miatt a biztonsági autó mögül vághatott neki a versenynek a mezőny, így Michelisz Norbert első helye az újraindításnál sem forgott veszélyben. A magyar versenyző magabiztos előnyt épített ki a versenyben Aurélien Panisszal szemben, így az utolsó körökben már csak arra kellett figyelnie, hogy jól beossza azt. Ez sikerült is, végül közel 2,5 másodperces fórral szerezte idei ötödik győzelmét, amivel 27 pontosra növelte az előnyét az összetettben.

A másodikként célba érő Panis idei első dobogójának örülhetett a Comtoyou Racing Cuprájával, míg a harmadik helyen Gabriele Tarquini lemaradása már a 10 másodpercet is meghaladta. Nagy versenyt mentek a bajnoki riválisok: Esteban Guerrieri a 9.-ről a 4., Yvan Muller pedig a 16.-ról az 5. helyre zárkózott fel – igaz, a franciát megelőzte a még parádésabb teljesítményt nyújtó João Paulo de Oliveira is, de szabadkártyás mivoltából a brazil nem szerzett pontokat. A negyedik esélyes, Thed Björk viszont kiesett a játékból, elsősorban a rossz gumiválasztás nullázott a tavalyelőtti világbajnok a Lynk&Có-val.

Daniel Haglöf, Johan Kristoffersson, Nick Catsburg, valamint Jean-Karl Vernay ért célba még az első tízben, míg Tassi Attila egy gyakorlatilag 12. hellyel tért vissza a pontszerzők közé a KCMG-Hondával.

A második verseny 11:15-kor rajtol magyar idők szerint, amiről szintén élő szöveges tudósítással jelentkezünk, de a futamot az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben közvetíti. A fordított rajtrács értelmében Michelisz a 10. helyről indulva, közvetlenül Guerrieri mellől.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2019_sepang_r1.jpg

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6215352974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása