F1: A csapatfőnökök szavazatai alapján is Hamilton a nyerő

Lewis Hamiltont, a Mercedes frissen hatszoros világbajnokká koronázott versenyzőjét választották meg a 2019-es Forma-1-es szezon legjobbjának a csapatfőnökök.

m198620.jpg

Már-már tradíciónak számít a Forma-1-ben, hogy a csapatok vezetői az év végén megszavazzák az adott szezon legjobbját: a csapatfőnököknek a nagydíjakon is használt 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 pontrendszer segítségével kellett felállítaniuk egy TOP-10-es sorrendet.

Az élen idén sem született meglepetés: a világbajnok Lewis Hamiltont vélték a legjobbnak – a 21-ből 11 futamot megnyert a brit. Mögötte Max Verstappen és Charles Leclerc zárt a rangsorban, Valtteri Bottasnak pedig már jelentős – 100 pont feletti – lemaradása volt a negyedik helyen, akit Sebastian Vettel követett az ötödiken.

Az ifjonc csapattársától kikapott, négyszeres világbajnok Ferrari-pilóta éppen csak a Red Bull-lal a szezon második felében kiváló teljesítményt nyújtó újonc Alexander Albon, valamint a McLarennel a topcsapatok versenyzői mögött záró Carlos Sainz előtt tudott zárni. Első renault-s idényét dobogó nélkül fejezte be Daniel Ricciardo, ennek ellenére a csapatfőnököknél a nyolcadik lett. A listára még két újonc fért fel, a williamses George Russell és a mclarenes Lando Norris személyében.

A csapatfőnökök, akik részt vettek a szavazásban (ábécé-sorrendben): Cyril Abiteboul, Christian Horner, Andreas Seidl, Günther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur, Claire Williams, Toto Wolff.

A csapatfőnökök TOP-10-es sorrendje:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) – 169 pont
  2. Max Verstappen (Red Bull) – 146 pont
  3. Charles Leclerc (Ferrari) – 124 pont
  4. Valtteri Bottas (Mercedes) – 68 pont
  5. Sebastian Vettel (Ferrari) – 58 pont
  6. Alexander Albon (Red Bull) – 57 pont
  7. Carlos Sainz (McLaren) – 55 pont
  8. Daniel Ricciardo (Renault) – 49 pont
  9. George Russell (Williams) – 41 pont
  10. Lando Norris (McLaren) – 38 pont

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415351652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása