F1: Veszélybe kerülhet az Orosz Nagydíj?

Doppingbotrány miatt kérdőjeleződött meg az oroszországi Forma-1-es verseny sorsa.

m213761.jpg

A Nemzetközi Doppingellenes Szövetség (WADA) hétfőn bejelentette, hogy négy évre eltiltják Oroszországot minden rangos sporteseménytől, mind részvétel, mind szervezés szempontjából a laboratóriumi eredmények manipulálása miatt – így az oroszok többek között a 2020-as tokiói olimpián és a 2022-es labdarúgó-Eb-n sem indulhatnak.

Felmerült a kérdés, hogy a döntés érinti-e a Forma-1-es nagydíjat. Az Orosz Nagydíj rendezői leszögezték, a verseny nincs veszélyben: az ítélet ugyanis kimondja, hogy az nem vonatkozik azokra az eseményekre, amelyekkel kapcsolatban már korábban született megállapodás. Márpedig a szocsi futam sorsát még 2010-ben rendezték egészen 2025-ig – a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jövő évi versenynaptárában pedig már régóta szerepel.

Ami a sportolókat illeti, jelen pillanat Danyiil Kvjat érintett a kérdésben: a WADA közleménye alapján a Toro Rosso versenyzője függetlenként állhat rajthoz.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2115347084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása