WEC: Hihetetlen, megverték a Toyotát Kínában!
WEC 2019/2020: Sanghaji 4 órás - Időmérő edzés

2012 óta először egy nem hibridhajtású autó állhat fel az első rajtkockába, a Toyota csúnyán elvérzett a sanghaji 4 órás időmérőjén. A Rebellioné a pole.

_1_rebellion_racing_che_re_1.jpg

4 hours of Shanghai Rebellion pole

BREAKING: first NON-HYBRID pole position since the very first WEC in 2012! Congratulations to the No. 1 Rebellion Racing, Gustavo Menezes, Bruno Senna...

A teljesítménykiegyenlítő-rendszer miatt már a szabadedzések is küszködtek a Toyoták Sanghajban: az első edzést a Rebellion, a másodikat a Ginetta vitte. A japán LMP1-es gyártó ugyan az utolsó gyakorlásra visszavette a vezetést, az időmérő edzésen alulmaradt a hibridhajtás nélküli ellenfelekkel szemben. Így a 2017-es bahreini 6 órás óta először nem a Toyota startol az élről, arról nem is beszélve, hogy az endurance-vb 2012-ben kezdődött érájának indulása óta csak hibridhajtású gépek szereztek rajtelsőséget.

A pole-ból a Rebellion Racing egysége indulhat, amelyet Gustavo Menezes és az ex-F1-es pilóta, Bruno Senna hoztak össze 1:45.892-es átlagidővel. A Norman Natóval kiegészült hármas mögött a Ginetta gépei végeztek, és csak utánuk következett a két Toyota, amelyek közül Kamui Kobayashi, Mike Conway és Sébastien Buemi triója zárt előrébb a #8-as autóval.

_1_rebellion_racing_che_re.jpg 

Az LMP2-es kategóriában elsőáldozónak számít a Cool Racing, Nicolas Lapierre és Antoine Borga révén összejött a rajtelsőség a sorozathoz újonnan csatlakozott alakulatnak. A második helyről a Jackie Chan DC Racing egysége, a harmadikról pedig a United Autosports #22-es számú Orecája indulhat.

Szorosnak bizonyult a pole-ért folytatott küzdelem a GTE Pro-ban: a #92-es Porsche a regnáló bajnokokkal, Kevin Estrével és Michael Christensennel mindössze 18 ezredet vert a #95-ös Aston Martinra, illetve Marco Sørensen és Nicki Thiim kettősére. A második sorba a #97-es Aston Martin és az #51-es Ferrari sorakozhatnak fel. A GTE Am-ben szintén Porsche-elsőség született a Team Project 1 versenyzői, Matteo Cairoli és Egidio Perfetti révén, mögéjük a #98-as Aston Martin kvalifikálta magát Paul Dalla Lanával és Ross Gunn-nal.

A négyórás kínai verseny közép-európai idő szerint hajnali 5 órakor rajtol, amit az Eurosport 1 teljes egészében élőben közvetít.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: Joao Filipe / ArdenalMedia.com (FIA WEC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615299170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása