F1: Hivatalosan is szakított támogatójával a McLaren

Azonnali hatállyal véget ér a McLaren és a Petrobras partneri kapcsolata, Interlagosban már nem lesznek fent az autókon a brazil olajvállalat logói.

2019usgrandprixfriday_ony3128.JPG

Már hónapokkal ezelőtt megszellőztették, hogy a Brazíliában végbement politikai változások hatással lehetnek a McLaren és a Petrobras szövetségére, az előző hónapban pedig már kész tényként kezelték a felek szakítását. Hétfőn hivatalosan is pont került az ügy végére, szűk két héttel a Forma-1-es Brazil Nagydíj előtt bejelentették, hogy azonnali hatállyal véget ér az eredetileg öt évre szóló együttműködés. Az interlagosi pályán már a Petrobras logói nélkül gördülnek pályára a McLaren autói.

„Szeretnénk megköszönni a Petrobrasnak a partnerséget és a támogatást. Tisztelettel vagyok technikai és tudományos képességeik felé, semmi kétségünk afelől, hogy együttműködésünk ideje alatt a vállalat szakemberei jelentős előrelépést tettek meg. Sok sikert kívánunk a Petrobras dolgozóinak, reméljük, a jövőben még viszontláthatjuk őket a sportban” – kommentálta a bejelentést a McLaren vezére, Zak Brown.

„Elismerjük a McLaren fontosságát a globális motorsportban, elégedettek vagyunk azokkal az eredményekkel, amiket elért a csapat két közös évünkben” – tette hozzá a Petrobras vezérigazgatója, Roberto Castello Branco.„A projekt lehetővé tette a Petrobrasnak, hogy magas technológiájú gázolajat és kenőanyagokat fejlesszen ki az új nyersanyagok, valamint az extrém körülmények között elvégzettek tesztek révén.”

„A technológiai fejlődést kamatoztatni fogjuk jövőbeni kenőanyagaink és üzemanyagaink esetében. Látjuk a McLarenben az innováció, illetve a jövőbeni esetleges partnerségek iránti elköteleződést” – tette hozzá.

Korábban jelentek meg azzal kapcsolatosan spekulációk, hogy a Lukoillal paktálhat le a McLaren, a legfrissebb hírek szerint azonban nem jutottak egyezségre a felek. A Motorsport.com információi szerint Zak Brown az Amerikai Nagydíj hétvégéjén elhintette, a McLaren további támogatókkal bővülne a 2020-as szezonra.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115289014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása