F1: Így úszta meg a McLaren a veszélyes kiengedést

Nem kapott büntetést a McLaren, amiért rosszul rögzített kerékkel engedte el Lando Norrist. Az FIA megmagyarázta, miért.

2019mexicangrandprixsunday_1st4689.JPG

Remekül teljesít ugyan első Forma-1-es szezonjában Lando Norris, dolgát igen gyakran nehezíti a balszerencse. Nem volt ez másképp Mexikóban sem: pontszerzésre esélyes pozícióból esett vissza a mezőny legvégére a brit újonc, miután a boxkiállásánál laza bal első kerékkel indult el. Még a boxutcában megállt Norris, de vissza kellett tolni az autóját, így bő egyperces lemaradásba került, végül kiállt.

A leintés után megvizsgálták a McLaren kerékcseréjét, de végül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem büntette a wokingiakat.

„A csapat képviselője állította, hogy a bal első keréknél álló szerelő nem volt benne biztos, hogy megfelelően rögzítették-e a kereket, ezért elővigyázatosságból megállították az autót. A videós bizonyítékok megvizsgálása alapján az FIA technikai delegáltja nem tudta megállapítani, hogy veszélyes állapotban volt-e az autó a kiállást követően. A stewardok figyelembe vették, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok birtokában nem lehet meghatározni, hogy az autót veszélyes állapotban engedték-e el” – áll a szövetség közleményében.

Sophia on Twitter

Video Lando Norris facing a problem after the pit stop! #MexicanGP #Formula1 #F1 https://t.co/2cl3tRaazW

Idén nem először sült el balul a McLaren boxkiállása: Carlos Sainz Jr. az Olasz Nagydíjon járt pórul a kerékcserénél, ám akkor a McLaren kapott egy 5000 eurós pénzbírságot. A csapatfőnök Andreas Seidl szerint azonban különbözik a két incidens.

„A kerékanyával volt problémánk, de Monzához képest javult a reakcióidőnk, így még a boxutcában meg tudtuk állítani az autót, majd visszatolni azt. Ezek a kerékcserék általában 2,5 másodpercnél történnek, ilyenkor pedig általában a határon táncolunk, miközben minden gyorsan történik, különösen akkor, ha valamilyen probléma vannak. Balszerencse. Tanulnunk kell ebből, és meg kell vizsgálnunk, mit tudunk tenni, mind technikai, mind lebonyolítási szempontból” – magyarázta Seidl.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715271518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása