F1: Russell nem bánja, hogy első évében a Williamsnél döcög

A Forma-2 tavalyi bajnoka rámutatott arra, milyen előnye van a Forma-1-ben annak, ha egy versenyző egy sereghajtó csapatnál kezdi pályafutását.

egvotpkwsaaxyov.jpg

GP3-as és Forma-2-es bajnokká koronázását követően, idén mutatkozott be a Forma-1-ben George Russell, a brit pilótának azonban eddig még nem volt lehetősége labdába rúgni, minekutána a mezőny leggyengébb autójával kell megbirkóznia a Williamsnél. A mutatói ennek ellenére biztatóak a korábbi nagydíjgyőztes csapattársával, Robert Kubicával: valamennyi időmérő edzés mellett a legtöbb versenyen is legyőzte a lengyelt, bár a csapat idei egyetlen vb-pontja nem a nevéhez fűződik. Cseppet sem bánja viszont a 21 éves versenyző, hogy ilyen kezdés jutott neki a királykategóriában.

„Sosem tudtam 100 százalékosan, mit várhatok ettől a szezontól” – nyilatkozta. – „Bárhogyan is alakul, nagyon örülök annak, hogy eddig így alakultak a dolgok. Semmit sem csinálnék másképp, mert nagyon sokat tudtam tanulni, főleg azokban a pillanatokban, amikor kemény idők éltem meg. Javult az autó az év folyamán, és hiszek benne, hogy leszünk versenyképesek később. Egyelőre továbbra is a mezőny hátsó részében vagyunk, de remélhetőleg jövőre jobban alakulnak majd a dolgok, mint idén.”

Bár egy időre még annak reménye is felcsillant Russell esetében, hogy jövőre akár már a Mercedes versenyzője lehet, hamar egyértelművé vált, hogy maximum a márka másik neveltje, Esteban Ocon ütheti ki szerződéséből Valtteri Bottast. Ám ez a franciának sem sikerült, így a következő két évben a Renault-nál versenyez, a finn pedig egy újabb évre marad a Mercedesnél. Ami Russellt illeti, a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy 2020-ban is a Williamsnél folytatja.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415244194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása