F1: A középmezőny miatt az osztott képernyő bevezetését sürgethetik

Hiába vívnak élvezetesebb csatákat a középmezőny, folyamatosan az élmenők tétova körözgetését mutatják a világközvetítésben – ez a probléma ütötte fel a fejét az utóbbi hetekben az élcsatákból kiszoruló csapatok körében, ami miatt Romain Grosjean lépéseket tenne.

singaporesunday6-464176.jpg

Felháborodást váltott ki a szurkolókból is, amiért a versenyek közvetítéseiben nagyobb szerepet kapnak a mezőny elejében zajló körözgetés, mint a tényleges történések a középmezőnyben. Emiatt az utóbbi hétvégék folyamán több érdemi pillanatot is csak utólag – felvételről – lehetett megtekinteni, jó esetben – ilyen volt például Alexander Albon és Danyiil Kvjat hungaroringi, illetve az időközben a Red Bullhoz előléptetett thai pilóta és Lando Norris szuzukai összescsapása.

rg4-887.jpg

A jelenséget a középmezőnyben is nehezményezik a rendezők részéről, a problémára Romain Grosjeannak már megoldása is lenne – a versenyzők érdekvédelmi szövetségének, vagyis a GPDA-nak az elnökeként is funkcionáló Haas-pilóta fel is fedte elképzeléseit.

„Úgy gondolom, hogy a csata, amit vívtunk az utolsó körben, sokkal izgalmasabb volt, mint az, hogy áthaladnak az autók a célvonalon. Talán egy osztott képernyővel meglehetne oldani, hogy mindkettőt láthassuk, ami elég klassz dolog lenne” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

„Beszéltünk is már erről, egyet is értettünk. A képet minden televíziócsatornának a Forma-1 biztosítja. Jobban is végezhetnék a munkájukat, többet is mutathatnának a csatákból. Ez az, ami hiányzik, és amit szeretnénk látni: autókat egymáshoz közel, kerék a keréken” – magyarázta a francia.

Fotó: Pirelli F1 Media, Haas F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3915245320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása